Олександра Суховєєва «с такими мыслями» | Публікації | Litcentr
28 Березня 2024, 13:04 | Реєстрація | Вхід

Олександра Суховєєва «с такими мыслями»

Дата: 01 Липня 2020 | Категорія: «Поезія» | Перегляди: 3990 | Коментарів: 10
Автор_ка: Олександра Суховєєва (Всі публікації)| Редактор_ка: Дмитро Авер'янов | Зображення: Олександра Суховєєва


Олександра Суховєєва, народилась в березні 1988, має дві освіти (бухгалтерську та бібліотечну), зараз навчається на заочному «Урбаністічні студії» в ХНУ ім. В. Н. Каразіна. Брала участь у фестивалях «Сучасна українська проза» (уривок повісті, 2017), «Чернил И Плакать» (2019).



и генератор
куда вы дели 
то что я ищу
_____________


начало
начало
снова начало_
с такими мыслями
молчать
______________


сегодня это 
ритуал
______________


дура это круг
настоящий
движения повторяй
научишься
сокровещница недо
не ты научишься
_______________


боролись
и картинка удалась

тяжело
не стану
_______________


_кем 
станет_
как
I keep falling
I keep falling
чтобы
не так_
Drive
get me right
_______



10 коментів

avatar
Що це таке? Це вірш? Це поезія? Хто це пропустив до публікації? Навіщо?
avatar
0
2 Александра Суховеева • 22:19, 18 Липня 2020
так , що? навіщо?
avatar
Я вибачаюсь, але де рими? Ви про них чули?
avatar
а мають бути? цілком можна про них чути й не використовувати. поетичне висловлювання може бути метрично організованим і ні, структурованим і вільним, будь-яким
avatar
Ви розумієте, що поезія це, в першу чергу, присутність рими. Вона, в більшості, повинна бути. Але якщо її немає, то людина може користуватися, наприклад, тактом, наголосом і тому подібне, що могло би замінити рими. Цього я тут не бачу. Це дуже зручна позиція, щоб виправдовувати свою лінь та нездатність нормально писати тим, що вірш може бути не римованим
avatar
Де ви таке прочитали? А як же творчий задум, образність, метафоричність та низка інших ознак художнього твору? рима є лише формальною, геть не обов'язковою ознакою. без творчої компоненти механічно-правильно складені рядки лишаться лише правильно складеними рядками. це більше про ремісництво, яке може зробити будь-хто, ніж про творчість.
avatar
Що прочитав? У творах класиків літератури і як нашої української, так і зарубіжної є Рима. Це не завжди обов'язково, але це поезія і це теж творчість, бо тут теж треба думати та творити. А ви людей, що пишуть з римою образили, це ненормально. Більш того, ви образили класиків. Вони теж не творці, бо риму використовували? Та навіть якщо немає рими, повинна бути якась інша тема, яке її замінить. У древніх германців рими теж не було, зате вони грали від наголосу у словах і так далі. Я це вище написав. Цього тут немає і на творчість це не схоже. Скоріше на чернетку. Або автор просто забив на вірш.
avatar
Поки що ображаєте лише ви, ходячи під текстами, й обурюючись "Що це таке? Це вірш? Це поезія? Хто це пропустив до публікації?". Я лишень означила, що поетичний текст може бути римованим, а може і ні. І це вам безліч поетичних класиків (українських так само) своїми творами підтвердять.

Почитайте Семенка, Антонича, Рильського, Вінграновського, Валер'яна Поліщука… та тих само Лесю Українку чи Франка)

Класики за мене скажуть краще.

«Однак погодьмося з літературними критиками, що чинником художньої цінності вільновірша є його глибинний зміст, а тому не варто вважати його за найлегшу поетичну форму. <…> Початківці верлібром не пишуть – це форма найскладніша, вона відразу виявляє поверховість думки й почуття, – писав О.Жовтіс у статті ― Від чого не вільний вільний вірш?‖ [9, с. 8]. За Б.Бунчуком, „верлібр – суворий суддя таланту [5, с. 26]. Позірна простота вільного вірша має великою мірою дисциплінувати поета, адже надзавдання верлібру – глибина думки в лаконічному вислові.»
avatar
Розумієте. Скільки тут сиджу, а нормального римованого вірша я ще не бачив. Ну крім 2-3. Не більше. От гніваюся. Вибачте, але я б хотів читати класичні римовані вірші. Поки що не побачив гарних не римованих віршів.
avatar
От я тут давно вже сиджу та читаю "роботи" "творців". І скажу ось що. Так, рими може зробити кожен, але чомусь саме віршів без рими як грибів після дощу)))

Залишити коментар

avatar