Музика | Публікації | Litcentr
03 Травня 2024, 07:38 | Реєстрація | Вхід

Музика

Дата: 29 Листопада 2013 | Категорія: «Верлібр» | Перегляди: 685 | Коментарів: 5
Автор_ка: Руслан Кукса (Всі публікації) | Зображення: можно

Мальва ронить шовкові слова
які легенько спускаються
Промінням сонця на стіл 

Пахне тиша
червоним заходом сонця
З лелійного пальчика
Брюнетки біжать крики

Я стою
дивлюся на музику
Вона літає навколо мене
П’янкою смертю

Квіти твої буяють
дивляться
Росою у мій бік

Я відчуваю як до моїх ніг
Пливуть мушлі
З твого тіла
Прекрасного стану намальованого на вікнах
Зимовими фарбами

5 коментів

avatar
мені сподобалось про квіти, що дивляться росою у твій бік. по суті - якось зайвої крові та трупів забагато. це шлях найменшого супротиву, оскільки подібні образи легше за все здатні викликати емоційний відгук читача.
avatar
я так розумію вам сподобалось?

я вважаю що вірш (яким би він не був) повинен викликати у читача емоції - злість, агресію до автора, теплі. не важливо які, головне щоб були емоції, якщо є емоції значить автор не дарма живе на світі.=)
avatar
Папір, мені майже сподобалось)
ти гарно кроїш образи. я згодна про емоції, які повинен викликати вірш. але ти йдеш найлегшим шляхом, обираючи такий відвертий треш. ну коли страшніше: якщо видно монстра, частково з папьє-маше, частково домальованого на компьютері, чи коли читач чує лише кроки і дихання монстра? треба бути трохи вищої думки про читача. його уява домалює усіх привидів, він сам себе налякає або розізлить внутрішніми аллюзіями краще, ніж автор прямими відсилками. а от зробити це не прямо, естетично, зі смаком - оце вже мистецтво.
в цьому ж тексті - відверте м"ясо, це знову ж таки до шляху найменшого спротиву.
avatar
взагалі нагадує функцію "рендом", яку увімкнули у підсвідомості автора. образи претендують на неординарність (так-так, вони дійсно не банальні, окрім зимової фарби звісно), але щось в них є хворобливе, кульгаве, не знаю, як точніше сказати.
взагалі - не схоже навіть на верлібр, більш нагадує якийсь незакінченний ескіз.
avatar
дякую за чудовий коментар

Залишити коментар

avatar