"Старий козарлюга Київ..." | Публікації | Litcentr
29 Березня 2024, 15:14 | Реєстрація | Вхід

"Старий козарлюга Київ..."

Дата: 19 Квітня 2012 | Категорія: «Верлібр» | Перегляди: 898 | Коментарів: 2
Автор_ка: Тетяна Шептицька (Всі публікації)| Редактор_ка: Чому б і ні?

Старий
козарлюга Київ,
пошрамований
у давноминулих битвах
за свою осяйно-зрадливу долю
і "хиренну волю",
не потребує ні прощі,
ані прочан-подорожніх.
Скутий
президентськими маршрутами
та глизявими провулками
міцніше,
ніж ланцюгами на турецьких галерах,
гонорово виборсується
із будівельного полону,
прорубуючи шлях
вікопомними шаблями-липами
і символічними каштанами.
Ця
предківська затятість,
немов захисне коло,
стримує ворожу навалу,
спраглу
справити тризну
на лицірській могилі.
 
18-19.04.2012.


2 коментарі

avatar
Дивно, що нiхто не зреагував на цей твiр - болiсний зойк iз приводу нехтування особистостi міста, що поміж бетонного виверження лишається ще подекуди "саме тим" Києвом - знаним, ісконним.
Місто, віддане донецькими провладними покидьками на поталу забудовникам, на їх шакаляче розтерзання, втрачає останні бастіони своєї легендарної чарівності - дніпровські кручі. Чарівність легендарна швитко стає міфічною.
avatar
Мабуть, ніхто не зреагував на текст через слабкий талант авторки sad . Дякую, Паша. Ти вловив те, що я хотіла сказати. Так шкода того, мого, Києва, якого з кожним днем залишається менше і менше. Правда, одна моя колега, прочитавши текст, заявила, що я не люблю Київ. Не в тямки їй, що навпаки, люблю, бо він просто в душі, в крові, в серці. А його знищують зайди. Знайома розповідала, що на якійсь науковій конференції один київський чиновник на обурливі запитання про Узвіз відреагував просто - "чого кричите, ми вам фасади відновимо і все буде чікі-пікі". Цинізм у поєднанні з невіглаством (як можна відновити автентичність)!

Залишити коментар

avatar