19 Квітня 2024, 08:53 | Реєстрація | Вхід
/ Премія Львова – міста літератури ЮНЕСКО – 2020 - 2 Липня 2020

Премія Львова – міста літератури ЮНЕСКО – 2020

Категорія: «Конкурси»
Дата: 02 Липня 2020 (Четвер)
Час: 00:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Україна
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 2931


Уже втретє у Львові стартуватиме прийом заявок на Премію Львова — Міста літератури ЮНЕСКО, яка була заснована міською владою у 2018 році. 

Це перша в Україні літературна премія з таким статусом, яку присуджують автору або перекладачеві за оригінальний або перекладний художній твір українською мовою. Премія заснована задля вшанування творів сучасної літератури та надання їм суспільного резонансу. 

Премія Львова — Міста літератури ЮНЕСКО — найбільша літературна премія, яка присуджується міською владою в Україні. Розмір основної грошової нагороди становить 150 000 грн. Також положенням передбачено дві спеціальні відзнаки в розмірі по 25 000 гривень


Основні вимоги конкурсу:

  • До номінації приймаються оригінальні або перекладні твори, які були вперше опубліковані українською мовою у 2019 році
  • Твір автора має відповідати загальноприйнятим гуманістичним цінностям, його зміст не повинен ображати чи принижувати честь та гідність українського народу, а також пропагувати сепаратизм.
  • Не прийматимуть до розгляду твори з ознаками плагіату та/або з порушенням авторського права.
  • Номінований твір повинен бути доступним у друкованому та/або електронному вигляді, а перша публікація твору повинна бути в попередньому календарному році (у 2019 році).
Номінантів можуть висувати видавництва, книгарні, бібліотеки, громадські, професійні, творчі організації, а також культурні та освітні установи різних форм власності, що в своїй статутній діяльності мають напрям «література». 

Прийом заяв на участь у конкурсі триватиме в період з 2 червня 2020 р. до 2 липня 2020 р. включно.

Заявка на конкурс включає: 

  • один примірник номінованого твору
  • заяву на ім’я міського голови Львова
  • згоду автора/перекладача на розгляд твору в межах конкурсу. 
Ознайомитись з Положенням про Премію міста літератури ЮНЕСКО можна за посиланням.

Для участі в премії апліканти заповнюють аплікаційну форму та надсилають примірник видання за адресою: 79008 м. Львів, пл. Ринок, 1 з приміткою «Премія Львова — міста літератури ЮНЕСКО».

Попередніми лауреатами премії стали Петро Яценко за роман «Нечуй. Немов. Небач» (2018 р.) та Андрій Содомора за переклад Гесіода «Походження богів. Роботи і дні. Щит Геракла» (2019 р.). Спеціальні відзнаки та премії по 25 тис. грн. отримали у 2018 році перекладачки Ольга Любарська та Ярослава Стріха та у 2019 році поетеса Катерина Калитко та перекладачка Анна Вовченко

Сторінка Премії міста літератури у Facebook: https://www.facebook.com/literaryprize/


6 коментарів

avatar
0
1 Наталя Ярмолюк • 15:41, 03 Червня 2020
Доброго дня. Повідомте, будь ласка, чи можливо відправляти на конкурс дві різні книги одного автора із роками видання 2019 та 2020? Дякую
avatar
Ознайомтесь, будь ласка, з Положенням про Премію міста літератури ЮНЕСКО: https://www8.city-adm.lviv.ua/pool....ocument

"Премія присуджується авторам за завершений, оригінальний чи перекладний твір, який вперше опублікований у попередньому календарному році (який безпосередньо передує року початку збору заявок на відзначення премією)".
avatar
0
3 Наташа Николаевна • 23:03, 10 Червня 2020
Питання: якщо номінанта висуває (пропонує) місцева бібліотека (за місцем проживання автора твору) можна подати рукопис ? Себто завершений твір, але не опублікований ані в інтернеті, ані у видавництві ?
Наталка Миколаївна.
avatar
0
4 Наташа Николаевна • 09:35, 15 Червня 2020
П. Городиська, в моєму запитанні щось незрозуміле, або не за змістом теми ?
Если надобно на другом языке, Наталья Николаевна, может задать вопрос на русском.
Организаторы конкурса обычно направляют ответ на мою личную электронную почту, однако в данном случае, я полагаю, ответ интересен многим. Під час запеклих бойових дій на території України тільки пройдисвіти та інститутки брудні бігали по видавництвам. У більшості талановитих письменників саме рукописи.
Отже до 21 червня часу достатьньо буде для відповіді.
avatar
Доброго дня, дорога Наталю. Зверніться, будь ласка, із цим питанням до організаторів конкурсу, можна і у повідомлення сторінці https://www.facebook.com/literaryprize/
avatar
0
6 Наташа Николаевна • 22:45, 15 Червня 2020
Доброго дня, Поліна. Саме так і зроблю.
Дякую Вам. На все добре.

Залишити коментар

avatar