18 Квітня 2024, 10:42 | Реєстрація | Вхід
/ Премія Львова – міста літератури ЮНЕСКО – 2019 - 30 Червня 2019

Премія Львова – міста літератури ЮНЕСКО – 2019

Категорія: «Конкурси»
Дата: 30 Червня 2019 (Неділя)
Час: 00:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Україна
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 3770


З 20 квітня по 30 червня у Львові триватиме прийом книг до номінації на Премію міста літератури ЮНЕСКО.

Уже вдруге у Львові стартуватиме прийом заявок на Премію міста літератури ЮНЕСКО. Це перша в Україні літературна премія з таким статусом, яку присуджують автору або перекладачеві за оригінальний або перекладний художній твір українською мовою. Премія заснована задля вшанування творів сучасної літератури та надання їм суспільного резонансу. 

У 2018-ому році лауреатом Премії та власником найбільшої грошової винагороди з усіх міський премій в Україні – 150 тис. грн – став Петро Яценко за роман «Нечуй. Немов. Небач». Спеціальні відзнаки та премії по 25 тис. грн. отримали перекладачки Ольга Любарська та Ярослава Стріха. Така літературна нагорода стала першою в Україні премією від окремого міста.

Вимоги до номінованого твору

  • До номінації приймаються книги, опубліковані в 2018 році.
  • Твір автора має відповідати загальноприйнятим гуманістичним цінностям, його зміст не повинен ображати чи принижувати честь та гідність українського народу, а також пропагувати сепаратизм.
  • Не прийматимуть до розгляду твори з ознаками плагіату та/або з порушенням авторського права.
  • Номінований твір повинен бути доступним у друкованому та/або електронному вигляді, а перша публікація твору повинна бути в попередньому календарному році.
Номінантів можуть висувати видавництва, книгарні, бібліотеки, громадські, професійні, творчі організації, а також культурні та освітні установи різних форм власності, які в своїй статутній діяльності маю напрям «література».

Заявка на конкурс включає поданий один примірник номінованого твору, заяву на ім’я міського голови Львова та згоду автора/перекладача на розгляд твору в межах конкурсу.

Ознайомитись з Положенням про Премію міста літератури ЮНЕСКО можна за посиланням. Більше інформації шукайте на сторінці Премії міста літератури та офіційному сайті офісу «Львів – Місто літератури ЮНЕСКО».


0 коментарів

Залишити коментар

avatar