29 Березня 2024, 02:03 | Реєстрація | Вхід
/ Проект «RECвізити» | Зустріч з Юрієм Щербаком - 12 Квітня 2016

Проект «RECвізити» | Зустріч з Юрієм Щербаком

Категорія: «Події»
Дата: 12 Квітня 2016 (Вівторок)
Час: 19:00
Вартість: за умовами Простору
Місто: Київ
Місце: Креативний простір «Часопис»
Адреса: вул. Льва Толстого, 3
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав:
Кількість переглядів: 1083


Проект журналістки Тетяни Терен «RECвізити. Антологія письменницьких голосів», підготований спільно з «Видавництвом Старого Лева», покликаний зберегти думки, переконання, позиції, оцінки, творчі і життєві правила найзнаковіших сучасних українських авторів. 20 героїв цього двокнижжя відверто і щиро розповідають про своїх батьків, місця народження і сім’ю, згадують учителів і колег, діляться письменницькими секретами, розмірковують про любов, віру і сенс життя.

У партнерстві з «Часописом» автор проекту та видавець вирішили познайомити читачів ближче з героями збірника. Саме тому 12 квітня о 19:00 до «Часопису» завітає Юрій Щербак, український письменник, сценарист, лікар, публіцист, політик, дипломат.

Розмова піде про: 

  • відчуття віку; 
  • лікарську філософію; 
  • особливості письменницького стилю; 
  • знакові знайомства; 
  • політичну і дипломатичну роботу; 
  • реформування Шевченківської премії; 
  • та багато іншого. 
Модеруватиме захід Тетяна Терен, журналістка, кураторка книжкових проектів та літературних програм, випускова редакторка відділу культури сайту «Українська правда».



Юрій Миколайович Щербак — працював у Київському науково-дослідному інституті епідеміології та інфекційних захворювань ім. Л. Громашевського, брав участь у боротьбі з епідеміями холери та іншими захворюваннями на території України й Узбекистану. Доктор медичних наук. З 1989-го до 1991 рр. — народний депутат Верховної Ради СРСР. У 1991-1992 рр. працював міністром охорони навколишнього середовища України, згодом — Надзвичайним і Повноважним послом України в Ізраїлі (1992-1994), США (1994-1998, з 1997-го — за сумісництвом у Мексиці) та Канаді (2000-2003). Засновник Української екологічної академії наук. Дебют у літературі — повість «Як на війні» (1966), потому були роман «Бар’єр несумісності» (1971), збірка оповідань і повістей «Маленька футбольна команда» (1973), збірка віршів «Фре­ски і фотографії» (1984). Лауреат премій ім. Ю. Яновського та ім. О. Довженка.Лауреат премій ім. Ю. Яновського та ім. О. Довженка. Живе в Києві.


12 квітня. Початок о 19:00. Київ, Креативний простір «Часопис», вул. Льва Толстого, 3
Вартість участі: за умовами Простору (перша година 43 грн, кожна наступна - 33 грн; чай, кава, печиво, цукерки включені у вартість)
Попередня реєстрація обов’язкова за посиланням: http://goo.gl/ly7poh

Організатори заходу: «Видавництво Старого Лева», креативний простір «Часопис» 


1 коментарів

avatar
Тетяна Терен: «В біографії Юрія Щербака насамперед вражає те, як повно він зумів реалізувати кожну зі своїх, таких різних, іпостасей. Бо ж про Щербака можна говорити і як про лікаря-епідеміолога, і як про письменника, і як про дипломата. Хоча найбільше дивує в його життєвій долі той факт, що в радянський час він не пішов на поступки тодішній владі, не ставши членом партії і не прийнявши правила соцреалізму. Тому в історії української літератури того періоду Юрій Щербак стоїть ніби осібно — і завдяки своєму унікальному професійному досвіду, і завдяки переконанням, які він ніколи не змінював».

Джерело http://goo.gl/t9MTgA

Залишити коментар

avatar