19 Квітня 2024, 10:24 | Реєстрація | Вхід
/ Антологія письменницьких голосів у Франківську - 17 Березня 2016

Антологія письменницьких голосів у Франківську

Категорія: «Події»
Дата: 17 Березня 2016 (Четвер)
Час: 20:00
Місто: Івано-Франківськ
Місце: Urban Space 100
Адреса: вул. Михайла Грушевського, 19
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1727


У четвер, 17 березня, в Urban Space 100 відбудеться зустріч з київською журналісткою Танею Терен та «станіславськими феноменами», письменниками Тарасом Прохаськом та Юрієм Іздриком

Розмова піде про письменницькі секрети, віру, любов і сенс життя – про усе те, що вмістили у собі два томи «RЕСвізитів. Антології письменницьких голосів». Двокнижжя «RЕСвізитів» з найвідвертішими інтерв’ю Тані Терен із сучасними українськими письменниками нещодавно вийшло у Видавництво Старого Лева. Модеруватиме зустріч поетеса Галина Петросаняк.

«Письменники вже давно стали публічними особами, у яких цікаво взяти коментар з дуже різних приводів, - каже Тетяна Терен. - А мені якраз дуже хотілося від усіх приводів відійти, поговорити з письменниками про життєві і світоглядні речі. Цей проект подарував можливість запитати наших героїв про те, що таке любов і у чому полягає сенс життя. Любов, віра і сенс життя - це ті головні поняття, які об’єднують усі ці 20 дуже різних інтерв’ю, які увійшли до наших «RECвізитів».


У «RЕСвізитах» герої не лише розповідають про своїх батьків, місця народження і сім’ю, згадують учителів і колег... Унікальність двокнижжя у тому, що відомі українські письменники (Юрій Іздрик, Ігор Калинець, Маріанна Кіяновська, Оксана Забужко, Дмитро Павличко, Тарас Прохасько, Ірен Роздобудько та ін.) щиро діляться письменницькими секретами, розмірковують про людські почуття та цінності. 

«Робота над «RЕСвізитами» почалася ще восени 2013 року, коли відбулось перше інтерв’ю з письменником Анатолієм Дімаровим, - згадує Тетяна. - Після цього протягом двох років ми записали двадцять інтерв’ю, які тепер вийшли друком у двох частинах, у кожній – по десять інтерв’ю. Героями книги є представники різних літературних поколінь. Це великі архівні інтерв’ю, з яких я свідомо прибираю себе як журналіста: читач не побачить моїх запитань і матиме змогу «почути» голоси наших героїв, адже назва цього проекту - «RЕСвізити. Антологія письменницьких голосів».


17 березня. Початок о 19:00. Вхід: вільний
Івано-Франківськ, Urban Space 100, Грушевського, 19


0 коментарів

Залишити коментар

avatar