26 Квітня 2024, 18:01 | Реєстрація | Вхід
/ «Смерть лева Сесіла мала сенс» Олени Стяжкіної - 17 Серпня 2021

«Смерть лева Сесіла мала сенс» Олени Стяжкіної

Категорія: «Події»
Дата: 17 Серпня 2021 (Вівторок)
Час: 19:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Інформаційно-виставковий центр Музею Майдану
Адреса: Майдан Незалежності 18/2
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 343


17 серпня о 19:00 запрошуємо киян та гостей міста на презентацію книги письменниці, публіцистки та історикині Олени Стяжкіної «Смерть лева Сесіла мала сенс». Про український Донбас, війну, мовне питання, долі людей, різні сторони барикад та хто ж такий лев Сесіл і чи мала його смерть сенс будемо говорити з авторкою Оленою Стяжкіною та модераторкою Тетяною Терен. Чекаємо вас у Інформаційно-виставковому центрі Музею Майдану (Майдан Незалежності 18/2). Вхід вільний.

«Смерть лева Сесіла мала сенс» — роман Олени Стяжкіної про нашу війну й про долі людей, випадково поєднаних у Донецькому пологовому будинку в 1986-му році. Магія фотографії та запозичених імен перетворює незнайомців на гілки генеалогічного дерева — і вони врешті стають родиною, головна в якій — маленька дівчинка. У книжці безліч переходів — стоматолог стає воєнним хірургом, цап — сапером-собакою, боягузливий радянський чиновник набуває рис янгола-охоронця, продавчиня косметики перетворюється на інструктора зі снайперської стрільби... В українському Донбасі. На початку ХХІ століття. Проте час у книжці — доволі умовна величина.

Це перший роман авторки українською мовою — втім, не повністю: за задумом, українська тут — чи не найголовніша точка переходу, в якій свідоме прощання з російською означає для героїв та негероїв можливість бути собою.

Олена Стяжкіна (народилася 25 лютого 1968 року в Донецьку) – українська письменниця, публіцистка, докторка історичних наук, професорка історії, членкиня Українського PEN. Засновниця громадського руху «Деокупація. Повернення. Освіта». Авторка понад дев'яноста наукових публікацій виданих в Україні та за кордоном, серед них «Жінки в історії української культури другої половини ХХ століття», «Людина в радянській провінції: освоєння (від)мови», «Стигма окупації: Рядянські жінки у самобаченні 1940-х років» тощо та художніх книг «Кухонный вальс», «Ты посмотри на нее!», «Мовою Бога», «Розка». Живе та працює в Києві.

Партнер заходу - Національний музей Революції Гідності.



0 коментарів

Залишити коментар

avatar