04 Травня 2024, 10:25 | Реєстрація | Вхід
/ “Пам’ять і забуття”: Таня Малярчук і Тетяна Терен - 15 Серпня 2023

“Пам’ять і забуття”: Таня Малярчук і Тетяна Терен

Категорія: «Події»
Дата: 15 Серпня 2023 (Вівторок)
Час: 18:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Простір Українського ПЕН
Адреса: вул. Лук‘янівська, 14а
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 140


15 серпня о 18:00 у просторі PEN Ukraine відбудеться розмова з письменницею Танею Малярчук "Пам’ять і забуття”, яку модеруватиме журналістка, виконавча директорка Українського ПЕН Тетяна Терен.

Під час зустрічі відбудеться розмова про культуру пам’яті і забуття. Про крихкі уламки щоденних споминів, з яких складається наше воєнне сьогодення — як не дати їм стертись, розчинитись в історичній амнезії? Про переживання війни на відстані та невпинну культурну дипломатію — чому вона зараз важлива, як ніколи раніше?

Таня Малярчук — українська письменниця. З 2011 року мешкає в Австрії. Стипендіатка програм Gaude Polonia (Польща) та Junge Akademie der Künste (Берлін). Колумністка в українських та німецьких інтернет-виданнях Deutsche Welle та Die Zeit Online. Авторка повістей, романів та збірок оповідань "Згори вниз. Книга страхів", "Як я стала святою", "Говорити", "Звірослов" , "Біографія випадкового чуда", "Забуття" , "MOX NOX", "За такі гріхи Бог ще подякує". Роман "Забуття" (2016) про українського історика та політика В'ячеслава Липинського був нагороджений літературною премією "Книга року BBC-2016".

Зустріч відбудеться наживо у просторі PEN Ukraine на Подолі за адресою: вул. Лук‘янівська, 14а.

В рамках цієї події організатори підтримують Нью-Йоркський Літературний Фестиваль на Донеччині, який заснувала Вікторія Амеліна.

Збір коштів для ініціатив фестивалю за згодою родини здійснює подруга Вікторії і одна з кураторок проєктів Нью-Йоркського літературного фестивалю Оля Русіна:
Посилання на банку https://send.monobank.ua/jar/47NC5oddkL
Номер картки банки 5375 4112 0732 8878
Після сплати внеску потрібно заповнити реєстраційну онлайн-форму: https://forms.gle/4aX2g589EuFQPkrKA

Мета "Інтелектуальних вечорів у просторі PEN Ukraine" – повернути офлайн-події у культурне життя столиці, а також підтримати волонтерські ініціативи, які збирають кошти на потреби українських захисників та захисниць.



0 коментарів

Залишити коментар

avatar