25 Квітня 2024, 12:58 | Реєстрація | Вхід

Новий книжковий фестиваль Kharkiv BookFest стане щорічним

Дода_ла: pole_55 08 Червня 2015 о 09:51 | Категорія: «Новини» | Перегляди: 1829
Матеріал підготува_ла: Гузель Вишняк | Зображення: видавництво «Віват»


Досвід проведення першого фестивалю Kharkiv BookFest показав, що організаторам вдалося знайти формат, який виділяє подію серед інших книжкових заходів в Україні, і вирішено, що фестиваль стане щорічним.

Про це повідомив президент Групи компаній «Фактор» Сергій Політучий, один із головних ініціаторів проведення Kharkiv BookFest.


«По-перше, ми переконалися, що такий фестиваль необхідний харків'янам, які не тільки активно цікавилися різними заходами і брали участь у них, але й на фінальному ярмарку купували книги цілими пакетами. По-друге, ми побачили, що фестиваль важливий для професіоналів і може зробити вагомий внесок у розвиток книжкового ринку України в цілому», — зазначив він.


Так, підкреслив С. Політучий, дуже плідним виявився запропонований формат проведення Книжкової Ради, що зібрала провідних представників бізнесу за одним столом.

Під час Книжковой Ради, зазначив він, предметно обговорювалася ідея створення в Україні Інституту Книги. Крім того, учасники Книжкової Ради сформулюють цілу низку пропозицій уряду щодо створення на ринку прозорих умов розподілу бюджетних коштів, реформування бібліотечного господарства, участі в міжнародних виставках, популяризації читання тощо.


Він ще раз підкреслив, що фестиваль не конкурує із львівським Форумом видавців і київським Книжковим арсеналом, а доповнює їх, підкреслюючи єдність культурного простору України і позначаючи роль Харкова у світі української книги як найбільшого центру книговидання і преси.

За його словами, другий Kharkiv BookFest має також відбутися в травні майбутнього року.

«Ми проведемо роботу над помилками, щоб кожен наступний форум ставав успішнішим ніж попередній і щоб разом із фестивалем змінювався на краще український книжковий ринок у цілому», — сказав С. Політучий.


Kharkiv BookFest задуманий як серія відкритих для публіки подій, об'єднаних книжковою ідеєю. Під час фестивалю, який пройшов із 15 по 30 травня, у Харкові відбулися виставка книжкових ілюстрацій, спеціальна екскурсія історичними літературними місцями, кіноперегляди, літературні й поетичні вечори, Книжкова Рада. Завершився фестиваль великим книжковим ярмарком у саду Шевченка та концертом популярної в Харкові музичної групи «Улица Курзу».

Організаторами фестивалю стали Група компаній «Фактор», видавництво «Віват», Харківська міська рада та благодійний фонд Юрія Сапронова.

0 коментарів

Залишити коментар

avatar