27 Квітня 2024, 01:50 | Реєстрація | Вхід
Головна » Каталог » Організації » Громадські організації [ Додати іншу організацію ]


ГО «Форум видавців»

«Організації» | Категорія: «Громадські організації»
Львівська область
Місто: Львів
Адреса: вул. Шота Руставелі, 7 оф. 218

Тел.: (032) 276-41-52, (032) 276-46-94
E-mail: bookforum@bookforum.com.ua
Сайт | Facebook
Рейтинг: 5.0
Кількість переглядів: 9983


ГО «Форум видавців» - неприбуткова громадська організація, що існує з 1994 р. Ключовим напрямом діяльності організації є промоція українських авторів і видавців за кордоном. ГО є головним організатором колективних експозицій на міжнародних книжкових ярмарках у Варшаві, Франкфурті, Лейпцигу, Пізі, Вільнюсі.  Окрім цього, з 1994 року є головний співорганізатором та ініціатором головного культурного фестивалю країни – «BookForum» (до 2018 року – Форум видавців). 

Мета Форуму – привернути увагу громадськості до найактуальніших проблем сучасного українського книговидання, підтримати традицію фахових дискусій та семінарів.  Протягом останніх років у рамках BookForum проводиться дедалі більше суміжних акцій, розрахованих на масову аудиторію та покликаних популяризувати читання серед дітей та молоді. 

До співпраці з Форумом активно залучаються не лише знані українські та закордонні письменники й видавці, а й зірки спорту та шоу-бізнесу, представники різних гілок влади, громадські, благодійні та комерційні структури.

ГО «Форум видавців» постійно намагається розширити межі і проводить низку акцій поза Львовом і безпосередньо поза самим Форумом. Такими акціями були «Територія свободи» (2003-2004 рр.) — письменницький тур по 10 містах України із збіркою «Нерви ланцюга. 25 есе про свободу»; ряд книжкових ярмарків серед яких виставка «Форум видавців у Верховній раді» (2006 р.), виставка «Форум видавців у Секретаріаті Президента» (2006 р.), книжковий ярмарок в «Галереї Лавра» (м. Київ, 2008 р).  

У 2018 році відбувся ребрендинг події «Форум видавців». Від тепер фестиваль має «BookForum». 

Основні заходи:

  • BookForum 
  • Львівський міжнародний літературний фестиваль
  • Фестиваль дитячого читання «Книгоманія» 
BookForum – головний культурний фестиваль країни.   
В рамках «BookForum», традиційно: 

  • Львівський міжнародний літературний фестиваль
  • Національний книжковий ярмарок
  • Урочиста церемонія вручення книжкової премії «BookForum Best Book Award» (до 2018 року – «Найкраща книга Форуму»). 
  • Фестиваль дитячого читання «Книгоманія», 
  • Благодійна акція «Третій вік: задоволення від читання», 
  • «Ніч поезії і музики», 
  • Львівський бібліотечний форум. 
А також - літературні акції і конкурси, презентації видавництв і авторів, авторські зустрічі, літературні читання, автограф-сесії, дискусії, круглі столи, перфоманси тощо. 

З 1994 по 2019 рік громадська організація провела: 

  • 25 BookForum ; 
  • 24 конкурсів «BookForum Best Book Award», відзначивши близько 500 книжок в різних номінаціях; 
  • 11 Ночей поезії і музики; 
  • 13 Міжнародних літературних фестивалів; 
  • 14 Всеукраїнських конкурсів дитячого читання «Книгоманія»; 
  • 10 Дитячих фестивалів у Львові; 
  • 8 Читацьких марафонів; 
  • 9 Бібліотечних форумів; 
  • три Дитячі книжкові фестивалі в Києві; 
  • Форум видавців у Києві. 
Також ГО організувала по одному Форумі видавців у Верховній Раді та Адміністрації Президента, чотири рази представляла українську літературу на Книжковому ярмарку в Лейпцигу, по чотири рази у Варшаві і Франкфурті, по разу у Вільнюсі та Пізі. 

BookForum також вдалося реалізувати великий міжнародний проект Book Platform, три Міжнародні перекладацькі фестивалі Translit і два Всеукраїнські фестивалі «Контекст», фестиваль «Бруно Шульц у Львові», проекти «Уроки Мілоша для України», «Дунай лаунж», тощо.  

У 2017 ГО «Форум видавців» став 13 членом міжнародної поетичної платформи «Versopolis». 

ГО «Форум видавців»
м. Львів,  А/с 6644, 79005.
тел.: (032) 276-41-52 

Сайт: bookforum.ua 
Сторінка у Facebook: facebook.com/lviv.bookforum
Сторінка у Instagram: instagram.com/bookforumlviv
Сторінка у Twitter: twitter.com/bookforumlviv 



Теги: Молода Республіка Поетів, форум видавців, Книгоманія, Форум видавців у Львові, bookforum