17 Квітня 2024, 01:39 | Реєстрація | Вхід

У Харкові вперше відбудеться засідання Книжкової Ради

Дода_ла: pole_55 26 Травня 2015 о 19:31 | Категорія: «Новини» | Перегляди: 2595
Матеріал підготува_ла: www.vivat-book.com.ua | Зображення:


У Харкові провідні видавці України та представники влади зберуться 28-29 травня на «Книжкову Раду», щоб обговорити необхідні дії для розвитку національного видавничого ринку.

На форумі очікується високий представницький рівень, як із боку видавничого бізнесу, так і з боку влади.

У ньому планують узяти участь міністр культури В'ячеслав Кириленко, Наливайко Олег - голова Державного комітету телебачення і радіомовлення України, голова парламентського комітету з питань культури і духовності Микола Княжицький, лідер парламентської фракції БПП Юрій Луценко.

Також приїде на форум Тобіас Фосс, віце-президент Франкфуртського книжкового ярмарку, головної галузевої виставки світу.

Український книжковий бізнес на форумі представлять директор Асоціації книговидавців і розповсюджувачів Олександр Афонін, керівники провідних видавництв (КСД, Ранок, Віват, ВСЛ та ін.), директор Львівського форуму видавців Олександра Коваль та ін.

Як зазначив один з ініціаторів форуму, президент Групи компаній «Фактор» Сергій Політучий, сьогодні український ринок перебуває на переломі.

«Після введення пільг із ПДВ для українських книг та імпортних мит на російську книжкову продукцію на ринку склалася принципово нова ситуація, і ми всі відчуваємо, що перебуваємо напередодні зростання. Але водночас є маса стримуючих обставин, які цьому зростанню заважають. Ми запропонували вперше зібратися за одним столом таким представницьким складом і обговорити, що потрібно зробити, щоб забезпечити поступальний розвиток ринку. Сподіваюся, Книжкова Рада стане постійним лобістським інструментом, що підтримуватиме українську книгу» - зазначив С. Політучий.

Зокрема, під час форуму обговорюватимуться питання оподаткування галузі, задачі ідентифікації України в книжковому світі як двомовної країни, методи боротьби з контрафактною продукцією й електронним піратством, питання відродження культури читання, питання, пов'язані з наповненням бібліотечних фондів, тощо.

«Книжкова Рада» відбудеться в рамках першого книжкового фестивалю «Kharkiv BookFest», який проходить у Харкові з 15 по 30 травня. Організаторами фестивалю стали Група компаній «Фактор», видавництво «Віват», Харківська міська рада та благодійний фонд Юрія Сапронова.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar