29 Березня 2024, 12:24 | Реєстрація | Вхід
Головна » Каталог » Організації » Фестивалі [ Додати іншу організацію ]


Фестиваль «Книжковий Арсенал»

«Організації» | Категорія: «Фестивалі»
Київська область
Місто: Київ
Адреса: вул. Лаврська, 12

Тел.: +380 44 288 52 26
E-mail: pressa@artarsenal.in.ua, biblio.arsenal@gmail.com
Сайт | Facebook
Рейтинг: 5.0
Кількість переглядів: 7738


«Книжковий Арсенал» – щорічний проект Національного культурно-мистецького та музейного комплексу «Мистецький Арсенал», що має на меті популяризацію читання, розширення актуального культурного контексту для книговидання, посилення міжнародного обміну та підтримку інтелектуальної, мистецької книги.
 
Сьогодні це найбільша подія у Східній Європі, що поєднує літературу з мистецтвом. Особливість Книжкового Арсеналу у тому, що він показує літературу не лише як ринковий продукт, але й як частину сучасного стилю життя, важливу складову інформаційного простору, яка активно взаємодіє з соціумом, осмислює політичні і культурні трансформації, знаходить точки перетину з літературою, візуальним мистецтвом, музикою, кіно, театром.

У програмі Книжкового Арсеналу:

  • Книжкова виставка-ярмарок за участю більш ніж 150 провідних видавництв та міжнародних, культурних партнерів; широкий вибір художньої, дитячої, non-fiction і мистецької літератури.
  • Різноманітна літературна програма, понад 200 подій для дорослих і дітей: презентації нових книг, проектів, зустрічі з авторами, дискусії, лекції, публічні інтерв’ю, читання і театральні перформанси.
  • Дитяча програма. Тема: «Дім». Нові книги, читання казок і віршів, майстер-класи та ігри, поради батькам і вчителям. 
  • Постійний інноваційно-освітній проект Мистецького Арсеналу, майданчик для дітей та підлітків — АРСЕНАЛ ІДЕЙ.
  • Спеціальний історично-мистецький лекторій. Лекції, що торкаються питань формування пам'яті минулого, переживанню війни, її проявам у мистецтві і літературі.
  • Networking-проекти.
  • Філософське / Графічне кафе. 
  • Конгрес малих, креативних книгарень і видавців, а також програма для малих видавців. 
  • Програма книжкової ілюстрації. 
  • «Книжковий квартал» - спеціальна программа обміну з Музеєм книги і друкарства України.
  • Роботи митців на папері і з паперу - скульптура, об’єкт, інсталяція, коллаж, офорт, малюнок. 
  • Програма «Мистецтво книги»: майстерні текстового дизайну «Літери», шрифтові та каліграфічні виставки і майстер-класи, друкарські студії, експозиції плакату, art book / photo zines. 
  • Персональні виставкові проекти.   
  • Спеціальна програма літературно-музичних перформансів, концертів і кінопоказів. 
  • Щодня - спеціальна поетична і музична програма. 
  • Важливою частиною фестивалю є продовження благодійного проекту Мистецького Арсеналу - АРСЕНАЛ ДОБРИХ СПРАВ.Приєднуйтеся!
Щиро запрошуємо видавців до участі у виставці-ярмарку в рамках Книжкового Арсеналу! Будь ласка, скористайтеся нагодою розширити коло своїх читачів, презентувати нові книги, пожвавити інтерес до своїх попередніх видань і анонсувати майбутні проекти, зустрітися з колегами, авторами, фахівцями у видавничій галузі. 
 
Ми пропонуємо:

  • найпривабливішу і найзручнішу локацію у Києві,
  • помірні ціни,
  • логічну побудову експозиції та зручну навігацію,
  • оптимальні умови для торгівлі і промоції книг,
  • різноманітну програму подій, яка щороку збирає 30-50 тис. відвідувачів,
  • ефективну промо-кампанію фестивалю,
  • приємну атмосферу для книжкових покупок.

Контакти
 

Щодо питань, пов’язаних з участю у ярмарку в рамках Книжкового Арсеналу:
  • Юлія Лесечко, керівник ярмарку, начальник відділу організаційного забезпечення заходів Мистецького Арсеналу, books.arsenal@gmail.com, тел.: +38 044 288 52 25.
  • Ольга Савенок, координатор ярмарку, начальник відділу організації виставкової діяльності Мистецького Арсеналу, тел.: +38 044 288 51 22, expo@artarsenal.gov.ua.
 
Щодо питань, пов’язаних з участю українських авторів і видавців у фестивалі:
  • Ірина Славінська, куратор української літературної програми Книжкового Арсеналу, arsenal.program@gmail.com
  • Юлія Козловець, куратор дитячої програми Книжкового Арсеналу, arsenal.program@gmail.com 

Щодо питань, пов’язаних з міжнародною і мистецькою програмами фестивалю, спеціальними та міждисциплінарними проектами, пропозиціями партнерства: 
  • Ольга Жук, головний куратор Книжкового Арсеналу, biblio.arsenal@gmail.com




Теги: Ірина Славінська, Ольга Жук, Мистецький Арсенал, Книжковий арсенал