ще щось ворушиться під черепом... | Публікації | Litcentr
16 Травня 2024, 18:58 | Реєстрація | Вхід

ще щось ворушиться під черепом...

Дата: 29 Грудня 2010 | Категорія: «Універсальна лірика» | Перегляди: 877 | Коментарів: 6
Автор_ка: Сергій Зубець (Всі публікації) | Зображення: можно

***

 

ще щось ворушиться під черепом мов гаддя

на скроні тисне як на гілку сніг

вири думок хмарин задух безладдя

свідомо несвідомого потік

 

цей образ твій лице твоє невчаснe

твій потяг підвіконням білим мчить

на край землі де сонце вчора згасле

вже оком Люциперовим блищить



6 коментів

avatar
"лице твоє невчаснe" - це гарно.
а хіба не Люциферовим?
avatar
Наскільки я зустрічав, ЛюциФер - це буде по-російські, тоді як український варіант - саме ЛюциПер. Інших україномовних варіантів написання цього слова, чесно кажучи, не зустрічав. Але поцікавлюся...
avatar
мо' й Люципiровим
avatar
Тоді вжє "луциперовим" і, як мені здається, краще з малої літери.
А "сніг" - "потік" не рима аж у ніякому разі...
Взагалі непогано, але слабкувата техніка написання. У Вас, Сергію, римуються між собою лише однакові частини мови, та й рими не дуже вишукані, а вище згадане "сніг" - "потік" зовсім нікУди...
Це той випадок, коли гарний камінь потребує ще й гарної обробки.
avatar
Вірш - холодний і зимовий... А щодо Люципера, то звичайно можна і "Луципера" вжити, але фонетично вірш від того програє...
Нормальна собі неточна рима "сніг-потік"....
avatar
Нормальна собі неточна рима "сніг-потік"...

"Рифмы различают не только по тому, в каком с конца строки слоге стоит ударение, но так же и по степени созвучности между окончаниями строк. Чаще всего выделяют точную и неточную рифму. При использовании точной рифмы созвучными оказываются не только ударные звуки в окончаниях строк, но и слоги, расположенные за ними. Неточная рифма характеризуется различиями в звучании согласных в свободных от ударения слогах, расположенных в окончаниях строк."

Треба таки розрізняти "неточну риму" і "не риму"

С наступающим Вас santa

Залишити коментар

avatar