19 Квітня 2024, 21:00 | Реєстрація | Вхід
/ Стежками Ольги Кобилянської: прогулянка для дітей - 1 Жовтня 2022

Стежками Ольги Кобилянської: прогулянка для дітей

Категорія: «Події»
Дата: 01 Жовтня 2022 (Субота)
Час: 13:00
Вартість: Обов'язкова реєстрація
Місто: Львів
Місце: Книгарня-Кав‘ярня Старого Лева на Галицькій
Адреса: вул. Галицька, 17
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 230


Маленькі львів'яни та гості Львова, запрошуємо вас на цікавезну прогулянку містом шляхами відомої української письменниці Ольги Кобилянської, яка попри те, що мешкала у Чернівцях, все ж частенько відвідувала місто Лева. Під час прогулянки дізнаємось про дитинство, шкільні пригоди та друзів, незвичні знайомства та відкриття, а також на власні очі побачимо кілька куточків Львова, де бувала Ольга Кобилянська – писала, гуляла та зустрічалась з іншими знаними людьми свого часу. Прогулянку, насичену різними фактами з життя однієї з найвідоміших українських письменниць, проведе дослідниця Світлана Кирилюк – авторка книги «Кобилянська від А до Я».

Коли: 1 жовтня о 13:00.
Місце зустрічі: Львів, Книгарня-кав’ярня Старого Лева (вул. Галицька, 17).
Тривалість екскурсії: 1 година.
Участь у заході безкоштовна – за умов попередньої реєстрації: https://forms.gle/5tD1P6nxvvpsuoxH9.

Нова книжка у серії книжок-абеток для родинного читання — «Кобилянська від А до Я», про українську письменницю-модерністку, ранню учасницю феміністичного руху на Буковині і майстриню драматичної оповіді, близьку товаришку Лесі Українки.

Головна «фішка» Кобилянської — в її глибині, в зазиранні в «нутро», у внутрішній світ людини. У цьому й криється революційність її творів.

Виросла в оточенні п’ятьох братів, мала тихий голос і дуже комплексувала, коли доводилося виступати перед широкою публікою, навіть у дорослому віці. Але мріяла про акторську кар’єру, хотіла бути побаченою і почутою, у письмо вкладала душу… Згодом її назвуть феміністкою, а жінок у її творах – неординарними і суперечливими. Та якою насправді була Ольга Кобилянська, яка порівнювала себе з ніжною квіткою «мімозою сором’язливою», але не боялася першою виказати свої почуття чоловікові? Книжка розповідає про тонку творчу особистість, мрійницю, сміливу і ніжну жінку, яка вміла любити по-справжньому, писати емоційно про сильних духом жінок і любов до рідної землі.

Світлана Кирилюк – доцентка кафедри української літератури в Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича, дослідниця творчості Ольги Кобилянської. Авторка монографії «Ольга Кобилянська і світова література» (2002) та поетичної книжки «Сад земних насолод» (2016).



0 коментарів

Залишити коментар

avatar