18 Квітня 2024, 06:59 | Реєстрація | Вхід
/ Про Кобилянську від А до Я: презентація у Львові - 30 Вересня 2022

Про Кобилянську від А до Я: презентація у Львові

Категорія: «Події»
Дата: 30 Вересня 2022 (П'ятниця)
Час: 19:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Львів
Місце: Книгарня-Кав‘ярня Старого Лева на Галицькій
Адреса: вул. Галицька, 17
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 286


30 вересня о 19:00 «Видавництво Старого Лева» запрошує мешканців та гостей Львова на презентацію ілюстрованої абетки-енциклопедії «Кобилянська від А до Я». Книга авторства письменниці та дослідниці Світлани Кирилюк розповідає про життя відомої українки – Ольги Кобилянської. Про відомі та приховані від загалу факти, творчість та особисті симпатії, родину та друзів письменниці, книги та кіно говоритимемо з авторкою книги Світланою Кирилюк, ілюстратором Іваном Шкоропадом – у супроводі модератора Данила Ільницького. Чекаємо вас у львівській Книгарні-кав’ярні Старого Лева (вул. Галицька, 17). Вхід вільний.

Нова книжка у серії книжок-абеток для родинного читання — «Кобилянська від А до Я», про українську письменницю-модерністку, ранню учасницю феміністичного руху на Буковині і майстриню драматичної оповіді, близьку товаришку Лесі Українки.

Головна «фішка» Кобилянської — в її глибині, в зазиранні в «нутро», у внутрішній світ людини. У цьому й криється революційність її творів.

Виросла в оточенні п’ятьох братів, мала тихий голос і дуже комплексувала, коли доводилося виступати перед широкою публікою, навіть у дорослому віці. Але мріяла про акторську кар’єру, хотіла бути побаченою і почутою, у письмо вкладала душу… Згодом її назвуть феміністкою, а жінок у її творах – неординарними і суперечливими. Та якою насправді була Ольга Кобилянська, яка порівнювала себе з ніжною квіткою «мімозою сором’язливою», але не боялася першою виказати свої почуття чоловікові? Книжка розповідає про тонку творчу особистість, мрійницю, сміливу і ніжну жінку, яка вміла любити по-справжньому, писати емоційно про сильних духом жінок і любов до рідної землі.

Світлана Кирилюк – доцентка кафедри української літератури в Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича, дослідниця творчості Ольги Кобилянської. Авторка монографії «Ольга Кобилянська і світова література» (2002) та поетичної книжки «Сад земних насолод» (2016).

Іван Шкоропад – графічний дизайнер та арт-директор «Видавництва Старого Лева». Працює з ілюстрацією, створенням обкладинок для книжок, розробкою айдентики та фірмового стилю.



0 коментарів

Залишити коментар

avatar