20 Квітня 2024, 10:00 | Реєстрація | Вхід
/ Про світло і «Жовтого метелика»: Олександр Шатохін - 26 Вересня 2022

Про світло і «Жовтого метелика»: Олександр Шатохін

Категорія: «Події»
Дата: 26 Вересня 2022 (Понеділок)
Час: 18:30
Вартість: Безкоштовно
Місто: Львів
Місце: Книгарня-Кав‘ярня Старого Лева на Галицькій
Адреса: вул. Галицька, 17
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 247


Говорити і осмислювати нові часи можна у різний спосіб: діями, побутовими розмовами, текстами, музикою чи образотворчим мистецтвом; прямо чи метафорично. У понеділок, 26 вересня о 18:30 чекаємо на вас у Книгарні-кав’ярні Старого Лева (Львів, вул. Галицька, 17), аби поспілкуватися про світло і «Жовтого метелика» Олександра Шатохіна. Сайлентбук, або ж тиха книжка – це оповідь, яка відбувається без посередництва слів, історію розказують ілюстрації. Модеруватиме подію Галина Вдовиченко. Також відбудеться відкриття експозиції за ілюстраціями з «Жовтого метелика».

Сайлентбук «Жовтий метелик» Олександра Шатохіна — це «тиха книжка» про життя після війни, розбитої та обмеженої війни. Колючий дріт на початку з павуком — то образ обмежень і сковувань та страху, що дає війна. Війна, як колючий дріт, заганяє тебе в певні рамки, обмеження, несвободу. Метелики — це те, що було до війни, ніби душі, ніби місця, які були зруйновані війною. Дівчинка — це власне Україна — та, що тікає і протестує проти обмежень, рабства. Зустрічаючи метеликів, незважаючи на все вільних і яскравих, дівчинка розуміє, що життя буде продовжуватись, свободу метелика неможливо обмежити чи знищити…

Олександр Шатохін — художник із Сум, за освітою педагог. Ілюструвати навчився самотужки. Перший малюнок опублікований у журналі «Пізнайко». Співпрацював із видавництвами «Крокус», «Nebo BookLab Publishing», «Фонтан казок», «Маmino», «Видавництво Старого Лева». Автор книжок-картинок «Чи легко жити циклопам?», «Найщасливіше Левеня», сайлентбуку «Жовтий метелик».

Галина Вдовиченко – письменниця, журналістка, авторка книг для дітей та дорослих.



0 коментарів

Залишити коментар

avatar