20 Квітня 2024, 01:34 | Реєстрація | Вхід
/ «Перше слідство імператриці» з Наталкою Сняданко - 21 Липня 2021

«Перше слідство імператриці» з Наталкою Сняданко

Категорія: «Події»
Дата: 21 Липня 2021 (Середа)
Час: 19:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Львів
Місце: Книгарня-Кав‘ярня Старого Лева на Галицькій
Адреса: вул. Галицька, 17
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 368


21 липня о 19:00 «Видавництво Старого Лева» запрошує усіх шанувальників ретродетективів на розмову про новий роман письменниці та перекладачки Наталки Сняданко «Перше слідство імператриці», у якому авторка проводить читача кількома епохами та країнами, а також знайомить з цілком реальними історичними постатями: Єлизаветою Сіссі Баварською, Францом Йозефом та іншими. Про реальні та вигадані події, історизм в літературі, детективи, Моцарта, музику, Львів та Відень говоритимемо з авторкою і модераторкою Танею Пилипець у Книгарні-кав’ярні Старого Лева (м. Львів, вул. Галицька, 17). Вхід вільний.

Новий роман Наталки Сняданко за документальними матеріалами життя і пригод імператорської родини занурює читача в карколомну детективну історію з політичним підтекстом. Додаткової інтриги цій історії надає двоплановість сюжетної розповіді, завдяки якій події середини ХІХ століття несподівано гостро відлунюють у Львові початку третього тисячоліття. У центрі розповіді – рідкісна скрипка, на якій грав ще Моцарт і котру зазвичай за кордон не вивозять. Виняток було зроблено для фестивалю у Львові, але ніхто навіть не припускав, що це стане важливою ланкою у цілому ланцюжку моторошних подій. Несподівано для всіх і самої себе легендарна австрійська імператриця Сіссі успішно розслідує не лише таємничий замах на власного чоловіка, а і цілий ряд інших загадок.

Наталка Сняданко — українська письменниця, перекладачка. За освітою — філологиня, закінчила Львівський та Фрайбурзький університети, за фахом — журналістка і перекладачка з польської, німецької та російської. Авторка низки книг, серед яких «Колекція пристрастей, або Пригоди молодої українки», «Сезонний розпродаж блондинок», «Синдром стерильності», «Чебрець у молоці», «Країна поламаних іграшок та інші подорожі», «Комашина тарзанка», «Охайні прописи ерцгерцога Вільгельма».



0 коментарів

Залишити коментар

avatar