25 Квітня 2024, 09:01 | Реєстрація | Вхід
/ «Мозаїка спогадів» Святослава Максимчука - 22 Жовтня 2021

«Мозаїка спогадів» Святослава Максимчука

Категорія: «Події»
Дата: 22 Жовтня 2021 (П'ятниця)
Час: 17:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Львів
Місце: Львівська обласна бібліотека для юнацтва ім. Романа Іваничука
Адреса: площа Ринок, 9
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 282


У п’ятницю, 22 жовтня, о 17:00 Святослав Максимчук презентує у бібліотеці імені Романа Іваничука (площа Ринок, 9) книжку мемуарів «Мозаїка спогадів». Актор-читець, що зіграв понад сто ролей, лавреат театральних конкурсів, улюбленець публіки відверто та щиро розповідає у виданні про важливі моменти зі своєї біографії та мистецького середовища у Львові і поза межами. Модеруватиме зустріч директорка бібліотеки, культурна менеджерка Таня Пилипець.

Особливо атмосферного колориту розповідям актора про його життєві та творчі мандри додає невимушена, органічно письменницька манера викладу з нотками його теплого, — і не без самоіронії! — гумору.

Автор у передмові розповідає як виникла ідея написати книжку: Коли почалася хвороба COVID-19, сидячи здебільшого в хаті, я нарешті наважився розпочати спогади "на замовлення". Очевидно, ці спогади не зовсім такі, якими їх собі уявляє моя четвірка, але тепер, мені здається, що я був би йолопом, якби поховав ці спогади у своїй пам’яті. А вони аж пищали, щоб я їх дістав із колодязя забуття і явив їх бодай своїм дітям та внукам. А може, й ще кому?.. Пишучи їх, я час від часу набирався відваги, та й, напевно, нахабства, щоб озвучити їх телефонічно певному колу людей різного покоління. У таких випадках я безцеремонно запитував: "Це тобі цікаво?..". У відповідь чув: "Цікаво!", або навіть: «"Дуже цікаво! Пиши, дзвони й читай ще!"».

Святослав Максимчук — народний артист України, актор театру та кіно, педагог. Зіграв понад 100 ролей. У 1959 році закінчив акторське відділення Харківського театрального інституту. Працював у театрах в Харкові, від 1964 — у львівському Національному українському драматичному театрі імені М. Заньковецької. Акторсько-декламаторську діяльність розпочав у 1966 році. З 2000 викладає на кафедрі театрознавства та акторської майстерності Львівського національного університету імені Івана Франка. З 1989 року — ініціатор і ведучий «Заньківчанських вечорів» у Львові — своєрідних творчих звітів визначних особистостей. Автор збірки мемуарів «Мозаїка спогадів».



0 коментарів

Залишити коментар

avatar