25 Квітня 2024, 00:18 | Реєстрація | Вхід
/ Лука Якимчук «Це Маґрітт: сюр та яблуко» - 19 Листопада 2020

Лука Якимчук «Це Маґрітт: сюр та яблуко»

Категорія: «Події»
Дата: 19 Листопада 2020 (Четвер)
Час: 19:30
Вартість: Обов'язкова реєстрація
Місто: Львів
Місце: Книгарня-Кав‘ярня Старого Лева на Галицькій
Адреса: вул. Галицька, 17
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 416


Друзі, запрошуємо погомоніти про мистецтво у книгарні-кав’ярні Старого Лева (вул. Галицька, 17). 19 листопада, о 18:30 арт-ентузіаст і фанат творчості Рене Маґрітта Лука Якимчук прочитає лекцію «Це Маґрітт: сюр та яблуко» за мотивами книжки Патрішії Аллмер cutt.ly/MgV7aKg. Обов’язково зареєструйтеся, щоб приєднатися cutt.ly/SgNNsqy.

Рене Маґрітт — яскравий художник із Бельгії, представник сюрреалізму. Образи з його картин: яблуко, котелок, люлька, закриті тканиною обличчя — впізнавані у всьому світі і розтиражовані поп-культурою. Буденні речі на полотнах Рене набувають нових функцій і сенсів. Їх люблять трактувати на різні лади мистецтвознавці і шанувальники творчості, але митець вважав, що не варто шукати підтексту і простих відповідей на питання в його роботах.

«Для мене живопис — це мистецтво складання кольорів докупи таким способом, щоб вони зникали, а натомість з’являвся поетичний образ. Цей образ і є повним описом думки, яка невипадковим чином об’єднує знайомі силуети видимого. ...Цей ефективний порядок є вигаданим, але не нереальним. Реальність поетичного образу — це реальність Всесвіту», — розповідав художник.

В ілюстрованій біографії, написаній Патрішією Аллмер, «Це Маґрітт» зібрано репродукції картин, фотографії, важливі моменти життя, що дають ключ до розуміння його мистецтва. Для тих, хто цікавиться сюрреалізмом, творчістю Рене Маґрітта й мистецтвом ХХ століття загалом, лекція Луки Якимчука змотивує як мінімум прочитати книжку, як максимум відвідати музей художника у Брюсселі і досліджувати його «імперію світла».

Лука Якимчук — арт-ентузіаст, вивчає офіційну та інсайдерську історію мистецтв. Навчався у художньому коледжі ім. І. Труша. Працює дизайнером цифрового продукту для стартапу Fanomena.io і над проектуванням сервісу ZeroCup. Подорожуючи Бельгією, відвідав найбільший музей, присвячений Рене Маґрітту, а також був на виставці робіт художника з приватних колекцій у Королівському музеї образотворчого мистецтва в Брюсселі.

19 листопада, 18:30. Львів, Книгарня-Кав‘ярня Старого Лева на Галицькій, вул. Галицька, 17


0 коментарів

Залишити коментар

avatar