29 Березня 2024, 12:47 | Реєстрація | Вхід
/ Вечір солідарності. Онлайн-зустріч із Юлією Цімафєєвою - 25 Серпня 2020

Вечір солідарності. Онлайн-зустріч із Юлією Цімафєєвою

Категорія: «Події»
Дата: 25 Серпня 2020 (Вівторок)
Час: 16:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Facebook
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 479


Останні тижні увага інтелектуальної спільноти в Україні прикута до подій у Білорусі. Ми з болем читаємо новини про застосування білоруською владою сили до демонстрантів, про тиск на журналістів і правозахисників, а водночас захоплюємося сміливістю, рівнем самоорганізації і креативністю білорусів.

Серед тих, хто щодня виходить на майдани в різних містах Білорусі, – наші близькі друзі й колеги – письменники і журналісти. 

Аби підтримати їх у ці непрості дні, Український ПЕН вирішив організувати низку онлайн-зустрічей із білоруськими авторами, щоби висловити свою солідарність і щоби з перших уст почути про те, що сьогодні відбувається в Білорусі і як реагує на ці події білоруська культурна спільнота.

Третя подія у рамках наших Вечорів солідарності відбудеться 25 серпня (вівторок) о 17.00: Ія Ківа спілкуватиметься у прямому ефірі з білоруською поеткою і перекладачкою Юлією Цімафєєвою.

Юлія Цімафєєва – авторка збірок віршів і перекладів «Кніга памылак» (2014) і «Цырк» (2016). Перекладає з англійської, португальської та іспанської мов. Одна із засновниць і редакторок інтернет-часопису перекладної літератури «ПрайдзіСвет». Була ведучою культурологічної програми «Рэмарка» на телеканалі «Белсат».

Онлайн-зустріч відбудеться на Facebook-сторінках PEN Ukraine і Беларускі ПЭН-цэнтр. Глядачі зможуть поставити свої запитання в коментарях під відео. Розмова вестиметься українською та білоруською мовами. 

25 серпня, 17:00. Подія у Facebook: https://www.facebook.com/events/1010742266048465/


0 коментарів

Залишити коментар

avatar