25 Квітня 2024, 23:48 | Реєстрація | Вхід
/ Вечір солідарності. Зустріч із Андреєм Хадановічем - 20 Серпня 2020

Вечір солідарності. Зустріч із Андреєм Хадановічем

Категорія: «Події»
Дата: 20 Серпня 2020 (Четвер)
Час: 17:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Facebook
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 604


Останні тижні увага інтелектальної спільноти в Україні прикута до подій у Білорусі. Ми з болем читаємо новини про застосування білоруською владою сили до демонстрантів, про тиск на журналістів і правозахисників, а водночас захоплюємося сміливістю, рівнем самоорганізації і креативністю білорусів.

Серед тих, хто щодня виходить на майдани в різних містах Білорусі, – наші близькі друзі й колеги – письменники і журналісти. 

Аби підтримати їх у ці непрості дні, Український ПЕН вирішив організувати низку онлайн-зустрічей із білоруськими авторами, щоби висловити свою солідарність і щоби з перших уст почути про те, що сьогодні відбувається в Білорусі і як реагує на ці події білоруська культурна спільнота.

Друга подія у рамках наших Вечорів солідарності відбудеться 20 серпня (четвер) о 17.00: поет і перекладач Остап Сливинський спілкуватиметься у прямому ефірі зі своїм білоруським колегою Андрей Хадановіч.

Андрей Хадановіч – білоруський поет і перекладач. В Україні з'явилися три збірки Андрея в перекладі українською – "Листи з-під ковдри", From Belarus with Love та "Білоруський мужчина". Перекладає із французької, української і польської мов. У 2009-2017 рр. очолював Білоруський ПЕН.

Онлайн-зустріч відбудеться на Facebook-сторінках PEN Ukraine та Беларускі ПЭН-цэнтр. Глядачі зможуть поставити свої запитання в коментарях під відео. Розмова вестиметься українською та білоруською мовами. 



0 коментарів

Залишити коментар

avatar