19 Квітня 2024, 07:38 | Реєстрація | Вхід
/ Вечір солідарності. Онлайн-зустріч із Вальжиною Морт - 4 Вересня 2020

Вечір солідарності. Онлайн-зустріч із Вальжиною Морт

Категорія: «Події»
Дата: 04 Вересня 2020 (П'ятниця)
Час: 18:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Онлайн
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 574


Останні тижні увага інтелектуальної спільноти в Україні прикута до подій у Білорусі. Ми з болем читаємо новини про застосування білоруською владою сили до демонстрантів, про тиск на журналістів і правозахисників, а водночас захоплюємося сміливістю, рівнем самоорганізації і креативністю білорусів.

Серед тих, хто щодня виходить на майдани в різних містах Білорусі, – наші близькі друзі й колеги – письменники і журналісти. 

Аби підтримати їх у ці непрості дні, Український ПЕН вирішив організувати низку онлайн-зустрічей із білоруськими авторами, щоби висловити свою солідарність і щоби з перших уст почути про те, що сьогодні відбувається в Білорусі і як реагує на ці події білоруська культурна спільнота.

Шоста подія у рамках наших Вечорів солідарності відбудеться 4 вересня (п'ятниця) о 18:00: письменниця Оксана Луцишина спілкуватиметься у прямому ефірі з білоруською авторкою Вальжиною Морт.

Вальжина Морт – білоруська письменниця, перекладачка. З 2015 року живе у США, викладає поезію та літературний переклад у Корнельському університеті. Авторка поетичних збірок білоруською та англійською мовами «Я тоненькая як твае вейкі» (2005), Factory of Tears (2008), Collected Body (2011), «Эпідэмія ружаў» (2017). Лауреатка премій Crystal of Vilencia (Словенія, 2005), the Burda Poetry Prize (Німеччина, 2008), the Bess Hokin Prize for Poetry (США, 2010).

Збірка «Епідемія троянд» минулого року вийшла українською у видавництві Люта Справа. З передмови Сергія Жадана: «Дивовижна книга про наш час і про нашу пам’ять. Книга, під якою можуть підписатись усі, хто далі намагається говорити своєю мовою, у часи, коли вже ніхто нікого не слухає. Книга про те, як знаходити втрачене й цінувати віднайдене. Дуже вчасна книга. Особливо для нас».

Онлайн-зустріч відбудеться на Facebook-сторінках PEN Ukraine і Беларускі ПЭН-цэнтр. Глядачі зможуть поставити свої запитання в коментарях під відео. Розмова вестиметься українською та білоруською мовами. 




0 коментарів

Залишити коментар

avatar