19 Квітня 2024, 08:26 | Реєстрація | Вхід
/ Вечір солідарності. Онлайн-зустріч із Мариєю Мартисевіч - 2 Вересня 2020

Вечір солідарності. Онлайн-зустріч із Мариєю Мартисевіч

Категорія: «Події»
Дата: 02 Вересня 2020 (Середа)
Час: 19:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Facebook
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 463


Останні тижні увага інтелектуальної спільноти в Україні прикута до подій у Білорусі. Ми з болем читаємо новини про застосування білоруською владою сили до демонстрантів, про тиск на журналістів і правозахисників, а водночас захоплюємося сміливістю, рівнем самоорганізації і креативністю білорусів.

Серед тих, хто щодня виходить на майдани в різних містах Білорусі, – наші близькі друзі й колеги – письменники і журналісти. 

Аби підтримати їх у ці непрості дні, Український ПЕН вирішив організувати низку онлайн-зустрічей із білоруськими авторами, щоби висловити свою солідарність і щоби з перших уст почути про те, що сьогодні відбувається в Білорусі і як реагує на ці події білоруська культурна спільнота.

П'ята подія у рамках наших Вечорів солідарності відбудеться 2 вересня (вівторок) о 19.00: письменник Олег Коцарев спілкуватиметься у прямому ефірі з білоруською поеткою Мариєю Мартисевіч.

Мария Мартисевіч – білоруська поетка, есеїстка, перекладачка, літературознавиця. Авторка книжок «Цмокі лятуць на нераст: эсэ ў вершах і прозе» (2008), «Амбасада: вершы свае і чужыя» (2011), поеми «Сарматыя» (2019). Перекладає з англійської, російської, чеської, польської та української мов (зокрема, переклала білоруською твори Сергія Жадана, Богдана-Ігоря Антонича, Любка Дереша).

Онлайн-зустріч відбудеться на Facebook-сторінках PEN Ukraine і Беларускі ПЭН-цэнтр. Глядачі зможуть поставити свої запитання в коментарях під відео. Розмова вестиметься українською та білоруською мовами. 



0 коментарів

Залишити коментар

avatar