25 Квітня 2024, 16:02 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація книжок про Донбас | Кропивницький - 6 Грудня 2019

Презентація книжок про Донбас | Кропивницький

Категорія: «Події»
Дата: 06 Грудня 2019 (П'ятниця)
Час: 19:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Кропивницький
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Дворцова, 31
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 500


Книгарня «Є» та видавництво «Темпора» запрошують на презентацію книжок про Донбас «Дикий Схід» Максима Віхрова та «(НЕ)Воля» Єлизавети Гончарової за участю авторів. Захід відбудеться 6 грудня. Початок – о 18:00.

Книгарня «Є» та видавництво «Темпора» запрошують на розмову двох авторів з Донбасу про минуле та сучасне регіону, його людей та історію, яка потребує осмислення та фіксації.

«Дикий Схід» Максима Віхрова з Луганщини – це нарис історії Донбасу від ХVI століття і до сучасних подій. Спираючись на документальні джерела, а також власний досвід і спостереження, автор описує становлення, буття та занепад «вугільного» регіону – української землі, глибоко травмованої російськими імперськими експериментами. Будучи очевидцем драматичних подій весни 2014 року, автор приділяє особливу увагу анатомії донбаського сепаратизму, а також економічним, політичним і соціокультурним процесам, які зробили Донбас придатним для російських геополітичних авантюр.

Друга книжка репортажистки Єлізавети Гончарової з Донеччини — про пошук волі, а точніше – пошук виходу з неволі дуже різними людьми у непростих життєвих обставинах. Усі події тут розгортаються на сході України, де найбільша в країні кількість тюрем та сиротинців. А останні кілька років до цього додалися й інші зони несвободи: населені пункти, розташовані на лінії фронту, і незаконні місця утримання полонених на окупованих територіях. Герої репортажів гостро прагнуть волі, тому що відчувають її нестачу: хтось позбавлений можливості вільно переміщуватися в просторі, хтось із самого дитинства живе в умовах несвободи, хтось повернувся з полону фізично, але емоційно ще й досі там. А для когось поняття волі виявляється дуже простим та невибагливим: бути вільним означає залишитися живим.


6 грудня, 18:00. Книгарня «Є», Кропивницький, вул. Дворцова, 31


0 коментарів

Залишити коментар

avatar