26 Квітня 2024, 05:54 | Реєстрація | Вхід
/ «Дикий Схід. Історія та сьогодення Донбасу» - 18 Жовтня 2019

«Дикий Схід. Історія та сьогодення Донбасу»

Категорія: «Події»
Дата: 18 Жовтня 2019 (П'ятниця)
Час: 18:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Харків
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Сумська, 3
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 628


Книгарня «Є» та видавництво «Темпора» запрошують на зустріч із автором книжки «Дикий Схід. Нарис історії та сьогодення Донбасу» Максимом Віхровим. Захід відбудеться 18 жовтня. Початок – о 18:00.

У книжці «Дикий Схід» Максим Віхров осмислює історію Донбасу від ХVI століття і до сучасних подій. Історію Дикого Поля, теренами якого проходила межа між землеробською і кочовою цивілізаціями; місця дії «Слова о полку Ігоревім»; землі козацьких сторожових застав; омріяного простору свободи й нового життя для шукачів кращої долі; «всесоюзної кочегарки»...

Максим Віхров – житель Донбасу в четвертому поколінні. За освітою – соціолог, за фахом – журналіст. Заступник головного редактора журналу Tyzhden (Український Тиждень). Будучи очевидцем драматичних подій весни 2014-го, автор «Дикого Сходу» приділяє особливу увагу економічним, політичним і соціокультурним процесам, які зробили Донбас придатним для російських геополітичних авантюр.

Поміркуємо разом про становлення, буття, катастрофи та перспективи «вугільного» регіону – української землі, глибоко травмованої російськими імперськими експериментами. Наприкінці запланована дискусія, до якої зможуть долучитися всі охочі.

Ольга Петренко-Цеунова – редакторка історичних проектів видавництва «Темпора».


0 коментарів

Залишити коментар

avatar