29 Березня 2024, 15:57 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація книжки Максима Віхрова «Дикий Схід» - 13 Грудня 2018

Презентація книжки Максима Віхрова «Дикий Схід»

Категорія: «Події»
Дата: 13 Грудня 2018 (Четвер)
Час: 18:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Лисенка, 3, м. «Золоті ворота»
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1879


Київська Книгарня «Є» і видавництво «Темпора» запрошують на презентацію книжки Максима Віхрова «Дикий Схід», що відбудеться 13 грудня за участю автора та Андрія Голуба. Початок – о 18:30. Модераторка – Ольга Петренко.

Автор осмислює історію Донбасу від ХVI століття і до сучасних подій. Історію Дикого Поля, теренами якого проходила межа між землеробською і кочовою цивілізаціями; місця дії «Слова о Полку Ігоревім»; землі козацьких сторожових застав; омріяного простору свободи й нового життя для шукачів кращої долі; «всесоюзної кочегарки»... Будучи очевидцем драматичних подій весни 2014-го року, автор «Дикого Сходу» приділяє особливу увагу анатомії донбаського сепаратизму, а також економічним, політичним і соціокультурним процесам, які зробили Донбас придатним для російських геополітичних авантюр.

На презентації поміркуємо разом про становлення, буття, катастрофи та перспективи «вугільного» регіону – української землі, глибоко травмованої російськими імперськими експериментами.

Максим Віхров – житель Донбасу як мінімум у четвертому поколінні (далі простежити важко). За освітою – соціолог, за фахом – журналіст. Оглядач «Українського тижня».


Київська Книгарня «Є», вул. Лисенка, 3, м. «Золоті ворота». Тел.: (044) 235 88 54


0 коментарів

Залишити коментар

avatar