19 Березня 2024, 10:21 | Реєстрація | Вхід
/ Ірина Славінська презентує «Мої запасні життя» - 4 Грудня 2019

Ірина Славінська презентує «Мої запасні життя»

Категорія: «Події»
Дата: 04 Грудня 2019 (Середа)
Час: 18:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Одеса
Місце: Книгарня-Кав'ярня Старого Лева. Odesa Edition
Адреса: вул. Катерининська, 2
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 560


У грудні Ірина Славінська презентує дебютну книжку есеїстики «Мої запасні життя» в Одесі. Книжка увійшла до довгого списку премії «Книга року ВВС-2019» у категорії «Есеїстика» та до довгого списку Премії імені Юрії Шевельова. Запрошуємо поспілкуватися з авторкою та більше дізнатися про книгу у середу, 4 грудня, у Книгарні-кав’ярні Старого Лева (вул. Катерининська, 2), початок о 18:30. Модераторка Світлана Бондар

«Мої запасні життя» — дебют Ірини Славінської в есеїстиці. Ця книжка — клаптикова ковдра, зібрана зі спогадів, рефлексій та міркувань. Журналістка, перекладачка та продюсерка «Радіо Культура», членкиня Українського ПЕН Ірина Славінська розмірковує про особисту історію, історію родини і роду, збирає докупи пазли спогадів з дитинства, навчання, подорожей, робочі ситуації з перекладацької і журналістської справ — аж до подій недавнього часу. Це визначення важливих у житті моментів — певних якорів і культурних кодів, якими залогінюємо себе у сучасну реальність. Маркування втрачених ланок пам’яті, які потребують усвідомлення, але не завжди підлягають відновленню. Історії інших людей, а чи навіть інших країн, які можна проживати, наче власні запасні життя.

«У центрі уваги цієї книжки — тривоги та неврози уявних і цілком реальних 30-літніх. Альбом фотографій, полиця VHS, бібліотека та улюблений плейліст – можливі інструменти подолання тих тривог. Чи то ескапізм, чи то самозанурення та рефлексія», — Ірина Славінська. 

Ірина Славінська — продюсерка «Радіо Культура», перекладачка, журналістка. З 2006 року працює в медіа. Долучилася до команди, що відновила роботу «Громадського радіо» 2013 року. З квітня 2018 року працює у команді Суспільного мовлення. Лауреатка премії імені Олександра Кривенка 2019 року. Координаторка програми проти сексизму в медіа та політиці «Повага».


4 грудня, 18:30. Київ, Книгарня-Кав'ярня Старого Лева. Odesa Edition, вул. Катерининська, 2


0 коментарів

Залишити коментар

avatar