26 Квітня 2024, 10:19 | Реєстрація | Вхід
/ Зустріч із Андрієм Зелінським. Розмова про книжки - 3 Квітня 2017

Зустріч із Андрієм Зелінським. Розмова про книжки

Категорія: «Події»
Дата: 03 Квітня 2017 (Понеділок)
Час: 19:30
Вартість: Вхід вільний
Місто: Харків
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Сумська, 3, м. «Історичний музей»
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 715


Харківcька Книгарня «Є» та «Видавництво Старого Лева» запрошують на зустріч із о. Андрієм Зелінським, розмову про книжки «На ріках вавилонських. Кілька думок про повернення» та «Соняхи. Духовність на час війни». Захід відбудеться 3 квітня. Початок – о 18.30.

Отець Андрій Зелінський – греко-католицький священик, монах-єзуїт, військовий капелан. Основні сфери наукових інтересів та напрямки пасторської діяльності: християнська духовність у контексті сучасної культури, ідеологія національної безпеки та задоволення духовних потреб військовослужбовців.

У книжці «Соняхи. Духовність на час війни» (Вид-во Старого Лева, 2015) зібрані тексти про глибоке і про глибоко людське, про духовний вимір людського досвіду війни та про справжню любов, здатну перемінити людину на сонце, а наш спільний біль – на радість спільної надії. Адже хлопці, про яких ідеться, – молоді офіцери Збройних Сил України, – втілення відданої та жертовної служби своєму народу, щирої, щедрої та до кінця вірної любові. Відтак книжка водночас є даниною світлій пам’яті тим, хто в час, коли Україну огорнула темрява і страх, запалав соняхами на полях української журби.

У книжці «На ріках вавилонських. Кілька думок про повернення» (Вид-во Старого Лева, 2016) автор говорить про досвід самотності, який є «землею вигнання у світі людини». Зелінський каже: «Самотність ранить, інколи навіть війною. Нині усяк, хто живе життям нашої країни, зазнає її ран, її смертей і перемог, часто також почувається самотнім у цьому досвіді. Як повернутися у додому? Зустріч із собою справжнім, зустріч із братом у ближньому, зустріч із Богом несподіваним – стежина вороття із землі вигнання у двори нового Єрусалиму, з пустелі людської самотності в затишок втраченого Едему, з минулого в майбутнє…».

За підсумками Всеукраїнського конкурсу «Найкраща книга форуму – 2016», у рамках 23-го Форуму видавців, автор був нагороджений Золотим гербом міста.


Харківcька Книгарня «Є», вул. Сумська, 3, м. «Історичний музей». Тел.: (057) 717 03 99


0 коментарів

Залишити коментар

avatar