19 Квітня 2024, 05:49 | Реєстрація | Вхід
/ «Шевченко від А до Я» Леоніда Ушкалова в Харкові - 10 Березня 2017

«Шевченко від А до Я» Леоніда Ушкалова в Харкові

Категорія: «Події»
Дата: 10 Березня 2017 (П'ятниця)
Час: 19:30
Вартість: Вхід вільний
Місто: Харків
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Сумська, 3, метро «Історичний музей»
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 914


Харківська Книгарня «Є» та «Видавництво Старого Лева» до Шевченківських днів запрошують на презентацію абетки-енциклопедії Леоніда Ушкалова «Шевченко від А до Я», яка відбудеться 10 березня. Початок – о 18.30. Модератор – Ростислав Мельників

«Шевченко від А до Я» – продовження серії абеток-енциклопедій «Видавництва Старого Лева», у якій відомих діячів української культури показано з неочікуваного й дуже людяного боку. Це неймовірної краси арт-бук для родинного читання, завдяки якому і діти, і дорослі дізнаються не лише біографію талановитого живописця, ґравера, прозаїка, драматурга, співака, актора, скульптора, фотографа Тараса Шевченка, а полюблять його так, як можна любити друзів. Адже цікавим та близьким Тараса Шевченка роблять не тільки (і не стільки) біографічні дати – народився, виріс, написав, помер – а значно інтимніші речі: смаки, думки, уподобання... Яка була улюблена пора року у Шевченка? У які очі він полюбляв заглядатися – карі, блакитні, а, може, зелені? Про що він думав, дивлячись на зорі? Про все це є у книжці, яка впорядкована за ключовими словами, розміщеними за абеткою. Кожне слово (кіт, чай, зорі, тополя, Україна і т.д.) – ключ до життя Шевченка.

«Ця книжка – це яскрава картина життя, сповнена світла, радості, любові, віри й надії, а ще – відкритості до світу, – говорить Леонід Ушкалов. – І мені здається, художниця Анастасія Стефурак дуже тонко відчула оцю мою основну настанову й зуміла втілити її у просто розкішний візуальний ряд. Я давно мріяв про таку книжку». 


Харківська Книгарня «Є», вул. Сумська, 3, метро «Історичний музей». Тел.: (057) 731-59-49


0 коментарів

Залишити коментар

avatar