25 Квітня 2024, 05:04 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація збірки есеїв «Parasol» у Харкові - 2 Червня 2017

Презентація збірки есеїв «Parasol» у Харкові

Категорія: «Події»
Дата: 02 Червня 2017 (П'ятниця)
Час: 20:00
Вартість: Вхід вільний
Місто: Харків
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Сумська, 3, м. «Історичний музей»
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 901


Харківcька Книгарня «Є», «Видавництво Старого Лева», громадська організація «Фонд «Європа ХХІ» і Міжнародний фонд «Відродження» запрошують на презентацію книжки соціального арт-проекту «Parasol», яка розкриває табуйовану тему – смерть та останній період життя невиліковно хворих. Захід відбудеться 2 червня. Початок – о 19.00. Модераторка – Настасія Євдокимова.

В ілюстрованій збірці оповідань і есеїв «Parasol» у перше в українській літературі відверто порушено табуйовану в нашій культурі тему – смерті та останнього періоду життя, підтримки людини близькими та фахівцями у цей непростий період, зрештою, паліативної допомоги як такої.

Що таке смерть? Як вона приходить і чим це супроводжується зазвичай? Як пережити усвідомлення невідворотності її приходу тому, до кого вона іде, і тим, хто близький до нього? Про це (і не тільки про це) ілюстрована збірка оповідань і есеїв «Parasol». Паліативна допомога – болюча проблема нашої держави – у центрі інтересів чотирнадцяти текстів та ілюстрацій відомих українських художників. Упорядники книги – письменник Іван Рябчій та художник Андрій Єрмоленко.

Подія відбудеться за участі авторів проекту, письменників Юлії Ілюхи, Юрія Яреми, художників Романа Мініна, Ігоря та Ірини Ільїнських, координаторів літературної та візуальної частин проекту Івана Рябчія та Андрія Єрмоленка, фотографа проекту Романа Закревського.


«Parasol» – соціальний арт-проект, присвячений проблемам паліативної допомоги (підходу, до дозволяє полегшити життя смертельно хворих пацієнтів та їхніх родин). Проект реалізовується у 7 містах: Вінниця, Луцьк, Ужгород, Івано-Франківськ, Дніпро, Харків, Кропивницький. Головним інструментом проекту є мистецтво, спроможне привернути увагу пересічних проблеми паліативної допомоги. У проекті поєдналися і людська емпатія, і доброта, і допомога ближньому, і необхідність почути іншого, і вміння помітити його потреби, і психологічна підтримка близьких, і – що не менш важливо – можливість відкрити над іншим «парасольку» підтримки, співчуття та розуміння.

Учасники літературної частини проекту: Олександр Бойченко, Анастасія Леухіна, Галина Крук, Павло Коробчук, Зоя Казанжи, Маріанна Кіяновська, Сергій Жадан, Юрій Ярема, Юрій Строкань, Марина Єщенко, Олександр Михельсон, Юлія Ілюха, Олег Короташ.

Учасники візуальної частини: Олександр Ройтбурд, Матвій Вайсберг, Роман Мінін, Андрій Сидоренко, Борис Єгіазарян, Олекса Манн, Ігор Ільїнський, Ірина Ільїнська, Нікіта Тітов, Сергій Бурбело, Владислав Шерешевський, Тарас Бенях, Сергій Савченко, Роман Зілінко, Сергій Алієв-Ковика.


Харківcька Книгарня «Є», вул. Сумська, 3, м. «Історичний музей». Тел.: (057) 717 03 99


0 коментарів

Залишити коментар

avatar