18 Квітня 2024, 15:20 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація книжки Валерії Чорней «Яблуко в тайстрі» - 24 Листопада 2016

Презентація книжки Валерії Чорней «Яблуко в тайстрі»

Категорія: «Події»
Дата: 24 Листопада 2016 (Четвер)
Час: 19:00
Вартість: Вхід вільний
Місто: Харків
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Сумська, 3, метро «Історичний музей»
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 930


Харківська Книгарня «Є» та «Видавництво Старого Лева» запрошують на презентацію книжки Валерії Чорней «Яблуко в тайстрі», яка відбудеться у четвер, 24 листопада. Початок — о 18.00.

Чи доводилося вам чути, як художній текст сплітається з музикою дримби? Відчути гуцульську енергетику, насолодитися музикою гір у харків’ян буде нагода 24 листопада, коли місто наповнить звучання книги «Яблуко в тайстрі». 

«Книга народжувалася у моїй душі усе життя, – говорить Валерія Чорней. – Адже роман-містерія «Яблуко в тайстрі» є переосмисленням мого гуцульського етнічного коріння, сили народного мистецтва, долі країни. Роман присвячений пам'яті мого батька, який був карпатським різьбярем. Це книга про два види сердець: одне вміє глибоко бачити свою націю та, зокрема, через мистецтво перетворювати її у безсмертний, непереможний національний міф. А інше серце осліпло, ніколи не вміло витворювати своєї країни».


Валерія Чорней – журналістка, письменниця. Дебютний роман-містерія «Яблуко в тайстрі» вийшов у «Видавництві Старого Лева» у 2016 році. Як журналістка пише на культурні та історико-пізнавальні теми. Улюбленими за десять років роботи журналісткою стали поїздки українськими селами та спілкування з людьми своєї країни, а також написання репортажів. Захоплюється фотографією, українським наївним мистецтвом. Мешкає у Чернівцях.

Унікальний гірський Всесвіт, описаний у книзі Валерії, відкриється перед глядачами через неповторну музику дримби, театральне читання та фотокіно.


Харківська Книгарня «Є», вул. Сумська, 3, метро «Історичний музей». Тел.: (057) 731-59-49


0 коментарів

Залишити коментар

avatar