23 Квітня 2024, 15:02 | Реєстрація | Вхід
/ «Нічні купання в серпні» з Сергієм Осокою - 9 Серпня 2016

«Нічні купання в серпні» з Сергієм Осокою

Категорія: «Події»
Дата: 09 Серпня 2016 (Вівторок)
Час: 19:00
Вартість: вільний
Місто: Одеса
Місце: Книгарня-Кав'ярня
Адреса: вул. Катерининська, 77
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1465


У вівторок, 9 серпня, письменник Сергій Осока та головний редактор «Видавництва Старого Лева» Мар’яна Савка влаштують одеські «Нічні купання в серпні». Вечір літньої прози відбудеться у «Книгарні Кав'ярні» (вул. Катерининська, 77). Початок о 19:00. Вхід вільний.
 
«Нічні купання в серпні»  перша прозова збірка поета Сергія Осоки  увібрала у себе графічний реалізм і тонку лінію містики, вроду молодості і потворність старості, муки пізнання й гіркоту розчарувань...  

«Читати оповідання Осоки – наче йти закинутими сільськими хатами в місцевості не такій уже далекій від райцентру, але такій відлюдненій, затертій, побляклій, наче край світу. Ідеш і зупиняєшся, бо побачила яскраву бабину хатку або заквітчане подвір’я, і не можеш йти далі… Спогади накривають тебе, наче град,  б’ють по голомозій голові, і ти раптом починаєш плакати, хочеш обійняти цілий світ, і це тільки тому, що не встигла, не могла обійняти ту свою бабу, діда, хату, яблуню, старого собаку, те своє життя».
письменниця та телеведуча Лариса Денисенко
 
Історії Сергія Осоки здебільшого вибудувані на буттєвих сюжетах і образах тих людей, що за дитинства чи молодості пережили голод, а в часи своєї старості переживають інші напасті: недуги, безсилля, черствість, безвихідь, непорозуміння, відчуження. Автор майстерно пов’язує їх у стосунки з дітьми, онуками й правнуками — ще такими недосвідченими, а вже часом зарозумілими, і ці зв’язки, скріплені непозірною, непоказною любов’ю, проймають читача до глибини душі, повертаючи до свого приватного досвіду. 

«Натхнення в моєму випадку з'являється у вигляді стрімких мимолітних асоціацій: кольорів, запахів, звуків, - пояснює автор. -  Часто я черпаю натхнення зі своєї пам'яті, надихаючись якимись минулими щасливими моментами. У минулому – взагалі багато і щастя, і натхнення».
 

Сергій Осока - поет, перекладач. Народився на Полтавщині. Освіту здобув у Полтавському державному педагогічному університеті імені В. Г. Короленка. Працював журналістом. Його поетичні твори публікували у регіональних та всеукраїнських часописах. У 2015 році Старий Лев видав збірку віршів Сергія «Небесна падалиця», на рік пізніше у львівському видавництві вийшла перша збірка короткої прози – «Нічні купання в серпні».




0 коментарів

Залишити коментар

avatar