20 Квітня 2024, 03:54 | Реєстрація | Вхід
/ Роман-антиутопія «Акваріум» Олексія Чупи у Рівному - 3 Листопада 2015

Роман-антиутопія «Акваріум» Олексія Чупи у Рівному

Категорія: «Події»
Дата: 03 Листопада 2015 (Вівторок)
Час: 19:00
Місто: Рівне
Місце: Конференц-зала готелю «Оптіма»
Адреса: вул. Словацького, 9
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1228


3 листопада організація «Література.РВ» запрошує всіх на презентацію книги письменника Олексія Чупи. Роман-антиутопія «Акваріум» буде представлений у Рівному, Луцьку та Острозі в перші дні листопада. Рівненська зустріч відбудеться 3 листопада у конференц-залі готелю «Оптіма», що знаходиться на вул. Словацького, 9. Початок о 19:00.

На початку року письменник з Макіївки Олексій Чупа відвідав Рівне на запрошення «Літератури.РВ» як поет і прозаїк, вихідець зі сходу країни, що пише українською. Це було перше знайомство рівнян із письменником.

Цієї осені вийшла нова книга Олексія Чупи «Акваріум». Це антиутопія, яку часом називають шокуючою. Адже історія, описана в книзі, може викликати не просто здивування, а щирий і непідробний страх, якщо уявити на хвильку, що все це могло б статися у реальному житті.



Олексій Чупа - поет прозаїк, засновник Донецького слему. Народився у Макіївці. Здобув освіту філолога та хіміка-технолога. Деякий час працював на металургійному заводі. З 2014 року живе у Львові. Організовував та брав участь у низці літературних заходів Львова, Донецька, Івано-Франківська, Харкова, Києва та інших міст України. 

Автор двох поетичних збірок, які вийшли у самвидаві. У 2014 році вийшли три прозові книги: «Бомжі Донбасу», «10 слів про Вітчизну» та «Казки мого бомбосховища». У 2015 році вийшов роман-антиутопія «Акваріум».

Роман-антиутопія «Акваріум» -  це історія такого собі Олеся Шинколюка, який створив людський "акваріум", щоправда без води. Мешканці - звичайні люди, зменшені в десятки разів за допомогою медичного препарату. Це може викликати у вас шок, але ви точно не покинете читати цю книжку. Інтригує, захоплює і, так, - шокує.



Чупа вирізняється з-поміж інших сучасних авторів, насамперед, манерою писання, - коли читач просто не може покинути книгу, доки не перегорне останньої сторінки. Та й тематика його книг завжди актуальна для пересічного українця й загалом, для настроїв населення в країні. 

Подекуди Чупу називають «письменником-стаханівцем» - бо й не кожен молодий автор може похвалитися потрійним дебютом: за 2014 рік у нього вийшло аж три прозові книги. Дві з них було надруковано у видавництві «Клуб сімейного дозвілля» та одну – у  літературній агенції «Discursus». Цього ж року у самвидаві вийшла збірка віршів «КОМА», а також (про що ми вже згадували) – роман-антиутопія «Акваріум» у видавництві «Віват».

Олексія Чупу добре знають на заході: він проводив літературні події у Львові, Івано-Франківську та інших містах. Частіше просто брав участь у літературних заходах, в тому числі й на Форумі Видавців у Львові. 


Зустріч у Рівному буде присвячена, в основному, саме виходу нової книги «Акваріум». Однак, як організатори, так і сам автор зазначають, що не вдасться не зачепити й інші сторони творчості та життя Олексія Чупи. Впевнені, що слухачам буде цікаво поспілкуватися із письменником на різні теми та послухати вірші.

Вхід на захід буде платним. Квитки за нижчою ціною можна буде придбати завчасно перед днем події у антикафе «Home».

На власний розсуд визначити, наскільки важливим є те, про що пише Чупа, глядачі зможуть вже 03 листопада о 19:00 у конференц-залі готелю «Оптіма», який знаходиться за адресою: м. Рівне, вул. Словацького, 9.


Дата: 03 листопада 2015 року. Час початку: 19:00
Місце зустрічі: конференц-зала готелю «Оптіма» (м. Рівне, вул. Словацького, 9)
Додаткова інформація: (098) 454 93 09 (Анна Невірковець)
Організатори заходу: МГО «Література.РВ»

Подія Вконтакті: http://vk.com/chupa2_rv


0 коментарів

Залишити коментар

avatar