26 Квітня 2024, 10:44 | Реєстрація | Вхід
/ Білоруський поет Віталій Рижков у Рівному - 4 Вересня 2015

Білоруський поет Віталій Рижков у Рівному

Категорія: «Події»
Дата: 04 Вересня 2015 (П'ятниця)
Час: 20:00
Вартість: 20/30 грн.
Місто: Рівне
Місце: Конференц-зала готелю «Мир»
Адреса: вул. Міцкевича, 32
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1176


04 вересня організація «Література.РВ» запрошує всіх на зустріч із білоруським поетом. Це буде перший захід осіннього сезону, влаштований командою «Літ.РВ». У програмі вечору передбачається презентація книги письменника, читання віршів та спілкування з аудиторією. Захід пройде у конференц-залі готелю «Мир». Початок о 19:00. 

Минулого року у тернопільському видавництві «Крок» вийшла збірка віршів молодого білоруського поета Віталія Рижкова. Книга білоруською мовою має назву «Дзверы, замкнёныя на ключы». Неабияке значення це має для самого поета, адже в Білорусі дуже важко видати збірку віршів. Завдяки «Кроку» Віталія Рижкова читають і українські, і білоруські читачі.

До Рівного поет приїде на запрошення громадської організації «Література.РВ», яка, після короткої літньої перерви, розпочинає новий цикл зустрічей із письменниками. 

Відкривати осінній сезон літератури вирішили із закордонним письменником, адже, вважають, варто знайомити жителів міста з новим та показувати, що література існує скрізь, маючи певні відмінності і, водночас, багато спільного із українськими митцями.

Це не перший білоруський письменник, що відвідає Рівне з метою презентації своєї творчості. Нагадаємо, що навесні 2015 року до нашого міста вже приїздив один білоруський поетАндрей Хадановіч, якого місцева публіка радо вітала у конференц-залі готелю «Оптіма».

Для Віталія Рижкова Рівне стане першим українським містом, з якого стартуватиме його невеличка подорож західними містами України. Зустріч з поетом буде також у Луцьку і, звісно, на Форумі Видавців у Львові.

Віталій Рижков доволі відомий у письменницьких колах України, оскільки неодноразово брав участь у літ. фестивалях. 

У Рівному поет представить свою творчість, розповість про збірку віршів, що вийшла в нашій країні, відповість на питання, які зацікавлять слухачів.Наприкінці зустрічі можна буде придбати збірку «Дзверы, замкнёныя на ключы» та взяти автограф у автора.


Віталь Рыжкоў – білоруський поет, перекладач. Народився 1986 року. Живе у Мінську. Лауреат премії часопису «Дзеяслоў» «Залаты апостраф» (2008), фіналіст конкурсів Білоруського ПЕН-центру до століття газети «Наша Ніва» (2006), конкурсу ім. К. Шермана (2009), переможець слему на фестивалі «Березневі Коти-4» (м. Ужгород, Україна), лауреат премії «Дебют» ім. М. Богдановіча за книгу поезії «Дзьверы, замкнёныя на ключы». 

Вірші друкувалися у низці часописів. Учасник фестивалів України, Білорусі та Росії.
Перекладає із англійської та української мов.



Дізнатися більше та на власні вуха та очі переконатися в тому, що Віталій Рижков вартий уваги, послухати його поезію та запитати все, що вас зацікавить можна буде 04 вересня о 19:00 у конференц-залі готелю «Мир» (1 поверх).

Вхід на вечір платний. Квитки можна буде придбати завчасно за зниженою ціною (20 грн. до 03 вересня включно та 30 грн. в день заходу). 


04 вересня 2015 року. Початок о 19:00.
м. Рівне, Конференц-зала готелю «Мир», вул. Міцкевича, 32.
Додаткова інформація: (098) 454 93 09 (Анна Невірковець)
Організатори заходу: МГО «Література.РВ»


0 коментарів

Залишити коментар

avatar