19 Квітня 2024, 09:49 | Реєстрація | Вхід
/ 24 січня: Зустріч із молодим прозаїком Олексієм Чупою - 24 Січня 2015

24 січня: Зустріч із молодим прозаїком Олексієм Чупою

Категорія: «Події»
Дата: 24 Січня 2015 (Субота)
Час: 20:00
Вартість: 20/30 грн
Місто: Рівне
Місце: Конференц-зала готелю "Мир"
Адреса: вул. Міцкевича, 32
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1068



Відкрити новий сезон літ-подій у місті Рівне організація "Література.РВ” вирішила із нетиповим автором – україномовним поетом та прозаїком із Донбасу – Олексієм Чупою.

Чупа вирізняється. Манерою писання, мовою своїх героїв, сюжетами, несподіваними роздумами та ідеями. Він пише гостро: про міграцію, невідому історію, переплетені соціальні проблеми. Так, це є молода проза - проте як вартого уваги його відзначив не один досвідчений сучасний письменник. 

Подекуди Олексія називають "письменником-стаханівцем" - бо й не кожен молодий автор може похвалитися потрійним дебютом: за 2014 рік у нього вийшло аж три прозові книги. Дві з них було надруковано у видавництві «Клуб сімейного дозвілля» та одну – у  літературній агенції «Discursus». 

Найновіша - «Казки мого бомбосховища» - це збірка оповідей про реальних сусідів автора, які живуть в одному 4-поверховому будинку у м. Макіївка Донецької області. Це 12 історій про абсолютно різних людей, з різних прошарків суспільства, із діаметрально різними цінностями - історій переважно незалежних одна від одної, проте із спробою переплетінь.

Але всіх застав час, коли треба ховатися у бомбосховищі. Це війна - і це правда про кожного з них. 

Про автора 

Насправді Олексія Чупу добре знають на Заході: він проводив літературні заходи не лише в Донецьку, але і у Львові, Івано-Франківську та інших містах. Частіше просто брав участь у літературних подіях, в тому числі й на Форумі Видавців у Львові. 

У Макіївці його називали «своїм Жаданом», та й сам він цього не заперечує, оскільки зізнається, що намагався писати в подібній манері. Для письменника з освітою хіміка-технолога, який працював на заводі, вирватися і виділитись серед натовпу не так вже й просто. Але талановитих людей помічають за будь-яких умов, тим більше, якщо автор над собою працює й постійно вдосконалюється.

Варто згадати й те, що пише він не тільки прозу, але й вірші. Завдяки поетичним виступам про Чупу дізнались у літературних колах і закріпили за ним статус "засновника донецького слему”. Самвидавом вийшло навіть дві збірки віршів.

Про захід

Зустріч у Рівному буде присвячена, в основному, саме виходу нової книги "Казки мого бомбосховища”. Однак, як організатори, так і сам автор зазначають, що не вдасться не зачепити й інші сторони творчості та життя Олексія Чупи. Впевнені, що слухачам буде цікаво поспілкуватися із письменником на різні теми.

Традиційно для "Літератури.РВ" - вхід на захід буде платним. Квитки за нижчою ціною можна буде придбати завчасно перед днем події у антикафе "Home".

На власний розсуд визначити, наскільки важливим є те, про що пише Чупа, глядачі зможуть вже 24 січня о 19:00 у конференц-залі готелю "Мир", який знаходиться за адресою: м. Рівне, вул. Міцкевича, 32.


Дата: 24 січняПочаток о 19:00. Вхід: 20 грн. / 30 грн. у день заходу.
Місце зустрічі: конференц-зала готелю "Мир" (м. Рівне, вул. Міцкевича, 32)
Додаткова інформація: (098) 454 93 09 (Анна Невірковець)
Організатори заходу: МГО "Література.РВ”

Подія Вконтакті: http://vk.com/chupa_rv


0 коментарів

Залишити коментар

avatar