19 Квітня 2024, 12:46 | Реєстрація | Вхід
/ Лютий: «СВОЇ», «ЧУЖІ» І ЛІТЕРАТУРА. Журнал «Простори» №7 «Транс». (м.Київ) - 29 Листопада 2013

Лютий: «СВОЇ», «ЧУЖІ» І ЛІТЕРАТУРА. Журнал «Простори» №7 «Транс». (м.Київ)

Категорія: «Події»
Дата: 29 Листопада 2013 (П'ятниця)
Час: 11:02
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1337




Граматика ідентичності сьогодні створює корсет сучасної української літератури: хто має право вважатися українським письменником, чи можна брати до канону національної літератури твори, написані російською, і хто вповноважений приймати такі рішення?

Питання про те, чи можлива в сучасному світі національна література, хто видає їй паспорти та візи, ми розглянемо на прикладі творів Роберта Вальзера, Драґіци Райчич, Педро Ленца, Ервіна Мессмера та інших німецькомовних письменників та поетів, представлених у «Трансі». Разом зі знаними українськими перекладачами й літераторками ми поговоримо про взаємини літератури і суспільства: про формування біографічного міфу автора, маргінальність як письменницьку стратегію, про «перші» і «другі» світи, жіночість, хворобу, відчуження. А також про те, яким чином «соціальні девіації» на кшталт літератури мігрантів, робітників, людей із психічними труднощами тощо поглинаються панівним (літературознавчим) дискурсом, перетворюються на бренди і лейбли. І про вміння поезії бути нещадною. 

Читатимуть: Сергій Жадан, Марк Бєлорусець, Олександра Григоренко, Неля Ваховська 
Мови заходу: німецька, українська, російська
Захід проводиться спільно з Національним музеєм Т.Г. Шевченка та  КНУ ім. Т.Г.Шевченка за підтримки Посольства ФРН в Україні
Докладніше про «Простори» №7 «Транс» читайте тут.


Увага! Захід перенесено на лютий 2014 року.


2 коментарів

avatar
А вечер не состоялся :(.
avatar
Таакс. Есть свежая информация.
Сегодня ночью (15 ч. назад) организаторы (Проstory) опубликовали следующее:
"Шановні читачки і читачі!
Через напружені політичні події ми переносимо захід "Свої, чужі і література" на лютий 2014. Точну дату повідомимо пізніше."


Еще состоится, зачитса! smile

Залишити коментар

avatar