26 Квітня 2024, 15:52 | Реєстрація | Вхід
/ Конкурс коротких оповідань «Неопалима Купина» - 5 Червня 2023

Конкурс коротких оповідань «Неопалима Купина»

Категорія: «Конкурси»
Дата: 05 Червня 2023 (Понеділок)
Час: 23:59
Вартість: Безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Україна
Адреса: https://arkush.net/contests/neopalyma-kupyna
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав:
Кількість переглядів: 394


"Сила українського народу завжди була в єдності та згуртованості. Неопалима купина — поетичне відображення долі України та українського народу. Яких тільки бід не випадало на наш край! Його палили, грабували, нищили століттями. Різні заброди висмоктували животворні сили, забороняли українську мову й культуру, викорчовували саму назву «Україна». Як писав Великий Кобзар: «Не вмирає душа наша, не вмирає воля». Народну єдність та незламність часто порівнювали з силою дивної рослини — неопалимої купини. Під час російської агресії українці не раз проявили свою стійкість, хоробрість та незламність. Таким наш український народ був завжди разом у боротьбі за свободу та вимріяну незалежність".

1. Конкурс "Неопалима Купина" присвячується річниці перемоги наших мужніх захисників під Києвом та вигнанню московської орди з північних областей України у квітні минулого року. Тема: події (реальні або уявні), які показують приклади стійкості та незламності українців під час російської агресії (від 20 лютого 2014 року або 24 лютого 2022 року). Героями ваших творів можуть бути як наші мужні та незламні воїни-захисники, так і будь-які пересічні цивільні українці, які знайшли в собі сміливість та сили пережити ці важкі випробування. Або ті, хто не пережив. Як підкаже ваше серце та авторська уява.

2. Жанри творів: драма, реалізм, військова проза, та навіть елементи фантастики, які є органічно вплетені у реальність, такі як магічний реалізм, містика, жахи та міське фентезі. Але якщо ваша авторська уява може вписатися у тему конкурсу, то ви можете не обмежуватися лише цими жанрами. Головне, щоб ваша історія розповідала про події, що пов'язані із російсько-українською війною. Але головне, щоб був реалізм та художня правдивість, приправлена авторською фантазією. Можете писати реалістичну розповідь про події, можете описати сни та марення, можете долучити містичний елемент, додати потойбічних, фольклорних чи міфічних істот тощо. Межі реальності та нереальності того, що відбуваються з героями, можете визначати лише ви самі.

3. До участі приймаються прозові твори обсягом від 3000 символів до 10 000 із пробілами. Це конкурс новел та коротких оповідань. Тому віршовані твори не приймаються. Також, у творі має бути хоч якийсь сюжет, тобто має бути початок, кульмінація і фінал. Потоки свідомості та есеї не є оповіданням і до участі не приймаються. Якщо думаєте, що написати ціле оповідання і вкластися в цей об’єм неможливо, то дарма. Бо це добре вдавалося таким класикам як Ернест Гемінгвей, О'Генрі, Василь Стефаник та Майк Йогансен. Спробуйте і ви!

4. Мова творів — українська (лише і виключно). Дозволяється використовувати діалекти, підлітковий арго, військовий або медичний сленг, і навіть суржик, але дозовано та в міру розумного, коли це виправдано художньою необхідністю. Мову окупантів у діалогах потрібно або перекладати українською або подавати "як є" в українській транскрипції. Якщо ви використовуєте цитати та фрази іноземною мовою, то наводьте переклад через зноски в кінці твору.

5. Автор може розмістити до трьох оповідань. Якщо ви подаєте співавторське оповідання, то кожен може подати співавторське оповідання та ще два власних твори. Якщо подаються два співавторських твори, то лише ще одне.

6. Вікові обмеження для участі у конкурсі — від 16 років. Ви мусите поставити позначки +12, +14, +16 або +18 залежно від змісту. Але кожен текст буде перевірятися на відповідність. Тому велике прохання до авторів не використовувати понад міру ненормативну лексику, сцени насильства та інтимних стосунків, якщо це не виправдано сюжетом та художнім змістом, та ставити відповідні позначки. Організатори залишають за собою право рекомендувати допрацювати свій твір, видалити окремі сцени або відмовити автору у публікуванні. Також відхиленими можуть бути твори з великою кількістю граматичних або орфографічних помилок. Тому, ретельно вичитуйте свої твори засобами перевірки. Якщо ви вже відправили твір, а потім згадали, що він містив якісь помилки, то повторно твори на конкурс не відсилаються, а будуть викладені "як є".

7. Всі оповідання розміщуються на платформі Аркуш у відповідній формі подання на сторінці конкурсу. Оповідання має містити лише назву та текст твору. Якщо текст оповідання містить ім'я, псевдонім чи вказівки на авторство, або посилання на сайт чи сторінку автора, такі твори не приймаються. Також не приймаються твори, які містять малюнки, фотографії, діаграми, гіпертекст, посилання, кью ар коди та інший інтерактивний контент. Тому будьте уважні, коли подаєте свої тексти на конкурс.

8. Кожен автор, який надіслав твір, обов'язково має взяти участь у голосуванні за інші твори конкурсу. Кількість обов’язкових творів, за які потрібно проголосувати, буде оголошено через добу після закінчення прийняття конкурсних робіт та оголошення про початок голосування на конкурсі. Крім того, за можливості, кожен учасник може прочитати додатково інші твори і проголосувати за них. У випадку, якщо автор не проголосував за обов'язкові твори до кінця зазначеного терміну, відведеного для голосування, такого автора буде дискваліфіковано.

9. Переможців обиратимуть тільки учасники конкурсу. Голосування відбувається за п’ятибальною системою, де "5” — дуже сподобалось, "4” — сподобалося, "3” — написано добре, але є недоліки, "2” — не сподобалося, "1” — автор явно не впорався із темою.

10. На конкурс приймаються тільки оригінальні твори, які не брали участі у будь-яких конкурсах, які раніше не публікувалися, не виконувалися, не оприлюднювалися (у тому числі — літературні платформи, журнали та соціальні мережі), та права на які не передані іншим (юридичним або фізичним) особам. Якщо буде виявлено, що такий твір уже викладено на якомусь сайті або форумі, чи у соцмережі, його буде знято з конкурсу. Перевірка "засвіченності" творів може відбуватися як до, так і після прийняття творів (тобто, навіть вже в процесі голосування). Тому самі як слід подбайте про анонімність та уважно перевіряйте наявність свого твору чи його фрагментів на сайтах та у соцмережах, щоб потім не було претензій до організаторів

11. Всі конкурсні твори будуть перевірятися на плагіат. Якщо виявиться, що у творі присутні запозичені фрагменти з інших відомих творів, наприклад із класичної та сучасної української чи іноземної літератури, такий твір буде дискваліфіковано. Це не стосується цитат, якщо вони будуть правильно оформлені у тексті із зазначенням джерела цитати. Джерело цитати можна вказувати або дужках, або як зноску у кінці твору. Це не стосується ретелингу та творчого перероблення вже відомих сюжетів. Але це має бути новий твір за мотивами, а не "клаптева ковдра" з фрагментів інших творів.

12. Прийняття творів розпочнеться 7 травня і триватиме до 5 червня (включно). Голосування за конкурсні твори почнеться з 6 червня. Оголошення результатів та визначення переможців конкурсу відбудеться 16 червня. Термін голосування буде залежати від кількості творів, що беруть участь у конкурсі, і може бути подовжений в разі необхідності та за рішенням адміністрації платформи Аркуш. Через форс-мажорні обставини та технічні причини терміни проведення конкурсу ще можуть зазнати змін.

Нагороди:

1 місце — Книжковий приз та мерч від Аркуша.
2 місце — Книжковий приз та мерч від Аркуша.
3 місце — Книжковий приз та мерч від Аркуша.

Також будуть спеціальні відзнаки та нагороди за версією організаторів у таких категоріях:

"Окопна свічка" — нагорода за найкращий короткий твір (від 3000 до 5000 знаків). Книжковий приз та мерч від Аркуша.

"Чорна лампа" — нагорода за найкращий твір у жанрі горор. Книжковий приз та мерч від Аркуша.

"Меч Арея" — нагорода за найкращий твір у жанрі військової прози. Книжковий приз та мерч від Аркуша.

"Вогнесміх" — нагорода за найкращий твір у жанрі сатири, який найкраще висміює окупантів. Книжковий приз та мерч від Аркуша.

"Чаша Амріти" — нагорода за найкращого героя твору. Книжковий приз та мерч від Аркуша.

2 коментарів

avatar
Увага! термін приймання оповідань подовжено до 6 червня 23:59!

Увага всім, хто хотів долучитися до участі у конкурсі "Неопалима Купина", але не встигав подати свої оповідання на конкурс!

За численними проханнями деяких учасників, хто має проблеми з електрикою та зв'язком через нещодавні перебої з постачанням електрики чи інтернетом, або через нестабільний зв'язок,

За рішенням Адміністрації літературної платформи Аркуш термін приймання творів подовжено до 6 червня 23:59!


Ви маєте змогу дописати та подати свої твори, або подати ще одне оповідання. якщо не встигали його дописати!
Шануймося! Все буде Україна! Чекаємо на ваші твори на конкурсі "Неопалима Купина"!
https://arkush.net/contests/neopalyma-kupyna
avatar
Прийом творів на конкурс "Неопалима Купина" завершено!
Завдяки рішенню Адміністрації літературної платформи "Аркуш" продовжити приймання творів на добу встигли всі (або майже всі), хто бажав податися на конкурс!
Завтра вранці буде згенеровано автоматичний список творів, обов'язкових для голосування. Проте, дуже бажано прочитати та оцінити всі твори! Їх не дуже багато, і вони короткі. Кожний можна прочитати та оцінити протягом десяти днів за чашкою чаю або кави!
Всього прийнято 80 творів, з них 3 бонусних!
Тобто 77 творів беруть участь у змаганні! 3 призових місця та 5 номінацій за кращій короткий твір, кращу військову прозу, горрор, сатиру та гумор, і кращого героя твору!
Успіхів і наснаги, і хай переможуть найкращі!
Всього у конкурсі бере участь 57 авторів!

Залишити коментар

avatar