28 Квітня 2024, 10:52 | Реєстрація | Вхід
/ Конкурс наукової фантастики «Безмежний космос» - 5 Грудня 2023

Конкурс наукової фантастики «Безмежний космос»

Категорія: «Конкурси»
Дата: 05 Грудня 2023 (Вівторок)
Час: 01:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Україна
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 334


Майбутнє, минуле, незвідане поряд і приховане у далеких-далеких галактиках — все це однаково бентежить людину. Білі плями приховують від погляду простір і час. Наше з вами завдання — розкрити частину таємниць Безмежного Космосу, а допоможуть у цьому наші герої та героїні, злодії та негідники, тирани та визволителі. Тож маємо використати силу своєї уяви та майстерність, аби відправити їх на зустріч пригодам, невдачам та здобуткам.

Подорож ця відбудеться за допомогою наукової фантастики та її піджанрам. Основний напрям творів — тверда космічна фантастика, але будемо раді й іншим стилям. Головні вимоги — довершеність сюжету і наявність виразного науково-фантастичного елементу. Основні застереження висуваємо до зневаги людської гідності та грубої експлуатації чужих ідей.

Щиро бажаємо успіху у вашій подорожі, цікавих пригод на сторінках оповідань і приємних зустрічей на конкурсних стежках!

Умови

1. До участі приймаються прозові твори у жанрі наукової фантастики обсягом від 5000 до 20 000 символів із пробілами.

2. Кожен автор може розмістити лише одне оповідання. Якщо ви подасте оповідання у співавторстві, то кожен із співавторів не може подавати більше оповідань.

3. У творі має бути чіткий сюжет та повна структура: зав’язка, розвиток сюжету, кульмінація і розв’язка. Есеї, синопсиси, анотації та нецілісні твори не приймаються. Як показала практика попередніх конкурсів, створити такий твір можливо.

4. Мова творів лише українська. Дозволяються діалекти, сленги, суржики, але лише коли це виправдано змістом твору.

5. Автор та співавтор твору мають бути повнолітніми.

6. В залежності від вмісту, автор має поставити позначки +12, +16 або +18 при поданні оповідання. Кожен текст може бути перевірений на відповідність, як під час схвалення, так і під час голосування.

7. Твори можуть бути відхилені або дискваліфіковані якщо:
  • не відповідають основним умовам конкурсу, вказаним у пунктах 1-6;
  • містять ім'я автора, його псевдонім чи вказівки на авторство будь-яким іншим способом;
  • мають велику кількість граматичних або орфографічних помилок;
  • містять плагіат (виключенням є цитування та епіграфи, які мають бути відповідно оформлені та враховуються у підсумкову загальну кількість символів в оповіданні);
  • є явним сетингом або фанфіком;
  • брали участі у інших конкурсах, публікувалися, оприлюднювалися, окрім тих, що не були видалені на момент проведення конкурсу;
  • права на них передані іншій особі або особам.
8. Дозволяється створювати оповідання, що є продовженням, передісторією або раніше неопублікованою частиною інших творів автора. У такому разі автор має переконатися, що конкурсний твір не розкриває його авторство через героїв, місце дії або інші обставини вказані попередньо у інших творах, або ці обставини зведені до мінімуму.

9. Переможці визначаються голосуванням учасників конкурсу. Голосування відбувається за п’ятибальною системою. Під час оцінювання потрібно враховувати: художню цінність твору, відповідності темі та наявності структури. Кожен учасник обов'язково має оцінити обов’язкові твори. Вони з’являться на сторінці конкурсу на початку голосування. Також кожен учасник може прочитати та оцінити інші конкурсні твори, допущені до голосування. Якщо автор не проголосував за обов'язкові твори протягом зазначеного терміну, його буде дискваліфіковано.

10. Всі оповідання розміщуються на платформі Аркуш на сторінці конкурсу.

11. Організатори залишають за собою право рекомендувати допрацювати твір або відмовити автору у публікуванні без пояснень причини.

12. Твори на конкурс будуть викладені так як публікує їх автор або відхилені. Також організатори конкурсу можуть відправити текст на доопрацювання із зазначенням причини у приватних повідомленнях.

13. Організатори конкурсу можуть встановлювати додаткові спецномінації або спецпризи.

14. Подання творів відбувається з 9 листопада по 5 грудня (включно). Голосування починається з 6 грудня і триває до 15 грудня (включно). Оголошення результатів та визначення переможців конкурсу відбудеться 16 грудня.

Терміни можуть бути змінені в разі необхідності за рішенням адміністрації платформи Аркуш або через технічні та форс-мажорні обставини.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar