26 Квітня 2024, 15:05 | Реєстрація | Вхід
/ «Котик, Півник, Шафка»: закулісся творення книги - 15 Грудня 2022

«Котик, Півник, Шафка»: закулісся творення книги

Категорія: «Події»
Дата: 15 Грудня 2022 (Четвер)
Час: 18:30
Вартість: Обов'язкова реєстрація
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Книжковий Лев»
Адреса: вул. Межигірська, 13/34
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 239


15 грудня о 18:30 запрошуємо на зустріч з письменником Олександром Михедом й ілюстраторкою Женею Полосіною та розмову про казку для всієї родини «Котик, Півник, Шафка». Про символи стійкості українців в протистоянні з російськими окупантами, про те, як в житті автора, ілюстраторки та всіх українців з'явились Котик, Півник васильківської майоліки та Шафка, що втрималась на стіні поруйнованого будинку, а також про те чому дорослим теж потрібні казки – розкажуть гості на зустрічі з читачами. А ще відповідатимуть на питання гостей, підпишуть усі книги, поділиться закуліссям творення історій та відкриють виставку ілюстрацій з книги «Котик, Півник, Шафка». Чекаємо вас у книгарні «Книжковий Лев» (Київ, вул. Межигірська, 13/34). Вхід вільний за умов попередньої реєстрації: https://forms.gle/ApXVLuDFWJZtoaj38.

Котик, Півник і Шафка наче й казкові, але водночас дуже справжні – врятовані й збережені у зруйнованій російськими обстрілами Бородянці під Києвом. Готові боротися і попереджати про небезпеку, у цій казці вони оберігають всесвіт однієї родини – бабусі Лізи, дядька Андрія і онуки Соні – родини, яка покоління за поколінням циклічно проживає історію і врешті стає сильнішою, ніж будь-коли. Нагріта теплом дідусевих рук Шафка, подарований на свято Півник і врятований Котик втілюють силу й незламність, бережуть рід і дарують надію. Це надія на майбутнє, у якому рани будуть заліковані, але пам’ять про скоєне зло житиме у віках. У майбутньому, після нашої перемоги.
10 гривень від вартості кожної книжки буде перераховано у ЗооПатруль UA.

Олександр Михед — український письменник. Народився в Ніжині. Автор восьми книжок. Автор подкасту «Станція 451» (проєкт The Village Україна). Член Українського ПЕН. До повномасштабного вторгнення чотири роки прожив у Гостомелі на Київщині разом із дружиною Оленою і собакою Лісою. Їхній будинок було зруйновано російським снарядом у перший тиждень вторгнення. Наразі проходить військову службу у ЗбройнихСилах України.

Женя Полосіна — ілюстраторка та принтмейкерка. Народилася в Києві, там же заснувала студію «Сері/граф» разом з Анею Іваненко і Моною. З початку повномасштабного вторгнення фіксує те, що відбувається довкола в коміксах і графічних репортажах, малює для волонтерських проектів, збору коштів, закордонних медіа.



0 коментарів

Залишити коментар

avatar