24 Квітня 2024, 20:04 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація книги Олександра Михеда у Києві - 10 Грудня 2022

Презентація книги Олександра Михеда у Києві

Категорія: «Події»
Дата: 10 Грудня 2022 (Субота)
Час: 17:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Сквот17Б
Адреса: вул. Терещенківська, 17Б
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 217


10 грудня о 17:00 «Видавництво Старого Лева» запрошує на першу презентацію книги письменника Олександра Михеда «Котик, Півник, Шафка». На її сторінках читачі впізнають одні з символів стійкості українців в протистоянні з російськими окупантами – шафку, що втрималась на стіні поруйнованого будинку в Бородянці, півника васильківської майоліки, який вцілів на шафці, та врятовану з сьомого поверху пошкодженої багатоповерхівки кішку. Поряд з ними читач зустрінеться із звичайною родиною, у двері якої постукала війна. Про казки та реальні історії, Бородянку та Україну, будні в часи війни, літературу та символи говоритимемо з автором Олександром Михедом та ілюстраторкою Євгенією Полосіною. Модеруватиме розмову Ліза Цареградська. Місце зустрічі: Сквот17Б (вул. Терещенківська, 17Б). Вхід вільний.

Котик, Півник і Шафка наче й казкові, але водночас дуже справжні – врятовані й збережені у зруйнованій російськими обстрілами Бородянці під Києвом. Готові боротися і попереджати про небезпеку, у цій казці вони оберігають всесвіт однієї родини – бабусі Лізи, дядька Андрія і онуки Соні – родини, яка покоління за поколінням циклічно проживає історію і врешті стає сильнішою, ніж будь-коли. Нагріта теплом дідусевих рук Шафка, подарований на свято Півник і врятований Котик втілюють силу й незламність, бережуть рід і дарують надію. Це надія на майбутнє, у якому рани будуть заліковані, але пам’ять про скоєне зло житиме у віках. У майбутньому, після нашої перемоги.
10 гривень від вартості кожної книжки буде перераховано у ЗооПатруль UA

Олександр Михед — український письменник. Народився в Ніжині. Автор восьми книжок. Автор подкасту «Станція 451» (проєкт The Village Україна). Член Українського ПЕН. До повномасштабного вторгнення чотири роки прожив у Гостомелі на Київщині разом із дружиною Оленою і собакою Лісою. Їхній будинок було зруйновано російським снарядом у перший тиждень вторгнення. Наразі проходить військову службу у ЗбройнихСилах України.

Женя Полосіна — ілюстраторка та принтмейкерка. Народилася в Києві, там же заснувала студію «Сері/граф» разом з Анею Іваненко і Моною. З початку повномасштабного вторгнення фіксує те, що відбувається довкола в коміксах і графічних репортажах, малює для волонтерських проектів, збору коштів, закордонних медіа. 



0 коментарів

Залишити коментар

avatar