23 Квітня 2024, 20:54 | Реєстрація | Вхід
/ Стипендійна програма від Українського ПЕН - 26 Лютого 2023

Стипендійна програма від Українського ПЕН

Категорія: «Конкурси»
Дата: 26 Лютого 2023 (Неділя)
Час: 00:00
Вартість: Обов'язкова реєстрація
Місто: Україна
Рейтинг: 3.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 6352


У зв’язку з повномасштабним вторгненням Росії до України чимало представників літературного сектора опинилися без фінансових можливостей для продовження творчих проєктів. Більшість українських видавництв і друкарень призупинила роботу і відклала заплановані до друку нові твори і переклади, медіа, які були майданчиком для публікації колонок, есеїв та рецензій, теж опинилися у скрутній ситуації і сьогодні не можуть сплачувати гонорари. 

Стипендійна програма Українського ПЕН покликана зберегти сталість і тяглість літературного процесу в Україні й надати авторам можливість продовження роботи над важливими проєктами.

Для кого

Українські прозаїки, поети, драматурги, есеїсти, перекладачі, літературні критики, що перебувають в Україні або змушені були залишити Україну через війну.

Тривалість програми

29 червня 2022 - 26 лютого 2023 року

Умови 

Автори, які хочуть отримати підтримку в рамках програми, мають заповнити аплікаційну форму: https://bit.ly/3hNUKld

Звертаємо увагу, що аплікаційна форма включає в себе синопсис твору, над яким автор планує працювати в рамках стипендійної програми. Під твором маються на увазі роман, збірка оповідань, поезій, п’єс, художніх репортажів, есеїв, серія матеріалів у медіа на літературну тематику (рецензії, інтерв’ю, критичні огляди), переклад художньої літератури з іноземних мов.

Оцінювання

Заявки прийматимуться на постійній основі до 30 листопада 2022 року. Розгляд заявок і оголошення переможців відбуватиметься раз на два місяці: 3 серпня, 30 вересня та 30 листопада.

Журі 

Рішення про підтримані заявки ухвалюватиме журі у складі 5 осіб: Ростислав Семків, Ірина Славінська, Остап Сливинський, Тетяна Огаркова, Оксана Луцишина.

До кінця 2022 року в рамках програми буде надано 100 стипендій. Розмір стипендії – 30 000 грн.

Програма стипендій реалізується за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та New Democracy Fund (Данія) в рамках програми Rapid response fund.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar