25 Квітня 2024, 08:39 | Реєстрація | Вхід
/ Програма стипендій для літературної спільноти - 28 Квітня 2022

Програма стипендій для літературної спільноти

Категорія: «Конкурси»
Дата: 28 Квітня 2022 (Четвер)
Час: 18:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Україна
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 659


19 квітня Міжнародний фонд "Відродження” та Український ПЕН оголосили програму стипендій для представників української літературної спільноти (письменників, перекладачів, есеїстів, філософів, літературних критиків), які залишаються в Україні і перебувають у скрутній ситуації через війну.

"Ми розуміємо, що під час війни чимало українських авторів опинилися в непростих умовах, адже багатьом із них, як і мільйонам українців, довелося залишити свої домівки і шукати тимчасовий прихисток в інших регіонах України, водночас чимало представників літературної спільноти лишилися без фінансової підтримки через відсутність гонорарів чи скорочення на основних місцях роботи. Програма стипендій має на меті підтримати українських авторів у цей непростий період, щоби вони мали змогу і далі працювати над творчими проєктами і піклуватися про свої родини”, – зазначають організатори.

Під час визначення учасників програми перевага надаватиметься авторам, які перебувають в загрожених обставинах чи складній матеріальній ситуації у зв’язку з війною.

Стипендія надається разово, розмір стипендії – 20 000 грн.

Загалом у рамках програми буде надано 30 стипендій, згодом програма може бути продовжена.

Для подання заявки на участь у програмі потрібно заповнити коротку онлайн-форму: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc-3DsyHPz1fE_cIRtQwVg-iZLA_P3UQZ4sKmf62MtHkSGuyA/viewform

Рішення про надання стипендій ухвалюватиме Виконавча Рада Українського ПЕН.

Заявки прийматимуться до 28 квітня, 18:00. До 3 травня кожен заявник отримає відповідь на електронну пошту.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar