03 Травня 2024, 13:28 | Реєстрація | Вхід
/ Конкурс Фестивалю для молодих авторів «Прописи» 2023 - 8 Січня 2024

Конкурс Фестивалю для молодих авторів «Прописи» 2023

Категорія: «Конкурси»
Дата: 08 Січня 2024 (Понеділок)
Час: 01:00
Вартість: Обов'язкова реєстрація
Місто: Україна
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1126


Український ПЕН приймає заявки на участь у фестивалі для молодих авторів "Прописи”. Open call триватиме до 8 січня 2024 року, а фестиваль відбудеться 6-10 березня в Івано-Франківську.

Для 15 молодих авторів і авторок, відібраних за конкурсом, Український ПЕН організує майстер-класи та лекції від українських письменників – Тараса Прохаська, Юлії Мусаковської, Олександра Михеда, Мирослав Лаюка та багатьох інших. Окрім того, учасники зустрінуться онлайн із викладачами творчого письма зі США, серед яких – Аскольд Мельничук, Крістофер Меррілл та Рейчел Де Воскін. Автори-дебютанти зможуть протягом 5 днів індивідуально працювати з досвідченими менторами та представити свої тексти у рамках публічної програми фестивалю. 

Подати заявку на участь можна до 8 січня 2024 року 
за посиланням: https://bit.ly/4a9o4IS
Результати відбору будуть оголошені 17 січня 2024 року.



У фокусі цьогорічних "Прописів": творення поезії, прози, документалістики та літературної критики, робота з воєнними темами, літературний блоґінґ, стратегії самопрезентації письменника, перетини літератури та кіно. Детальна програма буде оголошена незабаром. 

Куратором проєкту стане поет, перекладач, віцепрезидент Українського ПЕН Остап Сливинський, координаторкою – проєктна менеджерка ПЕН Аліса Бондаренко.

"Прописи" – це дещо більше, ніж ще один курс творчого письма. Від часу свого заснування в 2021 році наш фестиваль – це не лише про те, як писати, але й заради чого та в ім’я чого писати. Нам важливо говорити про відповідальність автора, про те, яким крихким є простір його свободи, і чому потрібно його виборювати – для себе і для інших. А ще "Прописи" – це творення спільноти молодих українських авторів. Середовища, в якому їм було б комфортно і цікаво, яке було б їхньою силою", – розповідає Остап Сливинський.

Фестиваль-воркшоп "Прописи" покликаний сприяти розвитку сучасної літератури шляхом відкриття нових імен. У професійній програмі "Прописів" можуть взяти участь дебютанти у сфері письменництва та літературної критики віком 18-35 років. Апліканти повинні мати щонайменше 2 художні чи критичні твори, опубліковані в онлайн- чи друкованих збірках, однак ще не видати жодної книжки. Дедлайн подачі заявок – 8 січня 2024 року. Імена учасників фестивалю будуть оголошені 17 січня 2024 року.

Підсумком фестивалю "Прописи" стане друкований альманах, до якого ввійдуть твори 15 учасників та учасниць проєкту, а також їхні тексти з враженнями про фестиваль-воркшоп.

Крім того, в рамках "Прописів"-2024 запланована онлайн-майстерня поетичного перекладу під назвою "Фрази: нові поети у перекладі" (Phrases: New Poets in Translation), яка відбудеться у співпраці з шотландським центром творчого письма Moniack Mhor та шотландським міжнародним поетичним фестивалем StAnzа.

Четверо окремо відібраних поетів з-поміж учасників "Прописів" з українського боку та четверо поетів з шотландського боку з січня до березня 2024 року працюватимуть у рамках майстерні над взаємними перекладами своїх творів. Результати роботи будуть представлені під час "Прописів" та поетичного фестивалю StАnza. Всі учасники майстерні на цьому етапі отримають стипендію в розмірі 300 фунтів стерлінгів.

У вересні 2024 року двоє з-поміж українських учасників майстерні проведуть два тижні у центрі творчого письма Moniack Mhor на півночі Шотландії, щоб попрацювати зі своїми шотландськими колегами та взяти участь у творчих і перекладацьких майстер-класах. Подорож, проживання та стипендія в розмірі 700 фунтів стерлінгів будуть забезпечені організаторами.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar