23 Квітня 2024, 15:59 | Реєстрація | Вхід
/ Онлайн-читання “Поміж сирен: поезія на війні” - 14 Квітня 2022

Онлайн-читання “Поміж сирен: поезія на війні”

Категорія: «Події»
Дата: 14 Квітня 2022 (Четвер)
Час: 19:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Facebook
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 472


14 квітня (четвер) о 19:00 на Facebook-сторінці Українського ПЕН відбудуться вдруге поетичні онлайн-читання "Поміж сирен: поезія на війні”.

Поети та поетки ПЕН з різних українських міст та країн зберуться онлайн, щоби познайомити аудиторію зі своєю поезією під час війни, підтримати одне одного, розрадити біль та розділити надію. Щоби згадати себе і осмислити, як повномасштабна війна, яку Росія розв’язала проти України 24 лютого 2022 року, проникає в поезію і якими словами сьогодні автори й авторки проживають та фіксують реальність.

Назва події "Поміж сирен: поезія на війні” поєднує в собі різні сенси та асоціації. Сирени – гучномовці повітряної тривоги, символ війни, який став частиною нашого буденного життя, заповнюючи простір і вдень, і вночі. У метафорично-поетичному сенсі сирени – це давньогрецькі міфологічні створіння, що уособлюють небезпеку, фатальний вибір. Нині ця метафора актуальна як ніколи, адже війна Росії проти нашої країни змушує нас чи не щодня обирати й ухвалювати складні рішення.

Під час заходу свої вірші читатимуть Мар’яна Савка, Василь Махно, Наталія Бельченко, Ія Ківа, Оксана Луцишина, Олена Гусейнова, Оксана Куценко, Ірина Старовойт, Анатолій Дністровий.
Модератор заходу: Остап Сливинський.

Під час онлайн-читання "Поміж сирен: поезія на війні” відбудеться благодійний збір коштів на підтримку Окремої роти охорони Деснянського району Збройних Сил України, в якій служить наш колега, журналіст Дмитро Крапивенко. Сьогодні в побратимів Дмитра дві найбільші потреби: каски і рації.
Номер картки Дмитра Крапивенка: 4149629352726517 (ПриватБанк).



0 коментарів

Залишити коментар

avatar