29 Квітня 2024, 02:46 | Реєстрація | Вхід
/ Проєкт «Мереживо»: Ганна Осадко, Юлія Мусаковська - 14 Вересня 2023

Проєкт «Мереживо»: Ганна Осадко, Юлія Мусаковська

Категорія: «Події»
Дата: 14 Вересня 2023 (Четвер)
Час: 12:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Ярмолинці
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 254



З вересня 2023-го до лютого 2024 року письменники та літературознавці відвідають міста і містечка в 7 регіонах України: Хмельниччина, Полтавщина, Чернігівщина, Черкащина, Кіровоградщина, Вінниччина та Одещина.

Четвертий сезон проєкту «Мереживо. Літературні читання в містечках України» реалізується за підтримки Міжнародного фонду «Відродження». 

Участь у проєкті візьмуть письменники, журналісти, літературознавці та культурні менеджери Олена Гусейнова, Теодозія Зарівна, Мирослав Лаюк, Юлія Мусаковська, Богдана Неборак, Ганна Осадко, Світлана Поваляєва, Оля Русіна, Ростислав Семків, Ірина Старовойт, Олена Степаненко, Тетяна Стус, Людмила Таран, Світлана Тараторіна. Кураторки проєкту – Анастасія Левкова та Марія Титаренко.

Перша поїздка відбудеться 13-14 вересня у містечка Ярмолинці й Деражня Хмельницької області за участі Ганни Осадко та Юлії Мусаковської.



Мета «Мережива» – підвищити престиж читання у райцентрах України, знайомити мешканців українських містечок із сучасною українською літературою та включити їх у спільне з великими містами культурне поле.

В умовах війни з’явилися нові важливі завдання проєкту: підтримувати місцевих культурних менеджерів та громадських активістів, підсилювати місцеві культурні й волонтерські спільноти, збирати історії людей. Фокусними темами подій стануть – роль літератури і письменників під час війни, проговорення воєнного досвіду і змін, через які проходить сьогодні Україна та українське суспільство.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar