19 Квітня 2024, 20:59 | Реєстрація | Вхід
/ "Яґґер, Яґґер": обговорення дитячої книги Фріди Нільсон - 22 Лютого 2022

"Яґґер, Яґґер": обговорення дитячої книги Фріди Нільсон

Категорія: «Події»
Дата: 22 Лютого 2022 (Вівторок)
Час: 20:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Facebook
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 292


У вівторок, 22 лютого, о 19:00, на Facebook-сторінці "Видавництва Старого Лева” відбудеться розмова про ще одну цікаву новинку для дітей. Перекладачка Наталя Іваничук, ілюстратор Олександр Шатохін, психологиня Сусанна Качмар та редакторка Анастасія Ковалишин обговорюватимуть книжку Фріди Нільсон "Яґґер, Яґґер”.

Старий Лев видав цю новинку у співпраці з програмою Європейського Союзу "Креативна Європа”. Слідом за книгами "Кепський день містера Брауна”, "Найсамотніший кит у світі” та "Олівія і два її життя”, дитяча історія Фріди Нільсон також піднімає важливі для розуміння дітей теми.

Головний герой книжки — хлопець Бенґт — страждає від знущань інших дітей. У хлопця надмірна вага, через що він піддається булінгу зі сторони однолітків. Білашний Бенґт уже й сам починає не любити себе, називати тлустим і не вірити, що хтось із ним подружиться.

Але саме в такий критичний момент з'являється Яґґер — пес, який вміє розмовляти. Який теж зазнав знущань і перетерпів багато болю. Який стане другом Бенґтові й допоможе відплатити тим, хто його ображав. Та чи в усіх ситуаціях Яґґер буде добрим другом? Чи правильно відповідати кривдою на кривду? І до чого приведуть ці пригоди?

Перекладачка Наталя Іваничук поділиться розповідями про роботу над перекладом тексту, розкаже про творчість Фріди Нільсон та свої враження від новинки. Від Олександра Шатохіна глядачі дізнаються історію створення зовнішності героїв та любові ілюстратора до оформлення скандинавських книжок. Психологиня Сусанна Качмар проаналізує характери і поведінку головних героїв та підкаже, які теми на основі цієї книги можна обговорити з дітьми. Модеруватиме розмову літературна редакторка видання Анастасія Ковалишин.

Запрошуємо вас долучатися до ефіру, ставити у коментарях питання учасникам і разом дізнатися про новинку Старого Лева більше!
  • Наталя Іваничук — перекладачка скандинавської літератури, зокрема авторка перекладу книг "Олівія і два її життя” та "Яґґер, Яґґер”
  • Олександр Шатохін — ілюстратор та письменник, автор художнього оформлення книги "Яґґер, Яґґер”
  • Сусанна Качмар — психологиня, дитяча психотерапевтка.
  • Анастасія Ковалишин — літературна редакторка.



0 коментарів

Залишити коментар

avatar