19 Квітня 2024, 00:57 | Реєстрація | Вхід
/ Поміж словами і малюнками. Розмова з ілюстратор_ками - 9 Червня 2021

Поміж словами і малюнками. Розмова з ілюстратор_ками

Категорія: «Події»
Дата: 09 Червня 2021 (Середа)
Час: 19:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Facebook
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 416


Запрошуємо усіх, хто любить гарні книги і добрі розмови на онлайн-зустріч з ілюстраторами-авторами «Між словами і малюнками». Творча майстерня «Аґрафка», Катерина Сад, Олександр Шатохін у своєму доробку мають книжки, до яких писали текст і робили ілюстрації. Поспілкуємося про їхні унікальні авторські проєкти. Модеруватиме розмову Андріана Чуніс. Трансляція відбудеться на Facebook-сторінці Старого Лева 9 червня о 19:00.

Що стається першим: текст чи малюнки? Як у художників зародилася ідея не лише проілюструвати, а й написати історії? Лев-музика із книжки Олександра Шатохіна «Найщасливіше левеня», зграя качок з «Ідеї на мільйОООООн» Катерини Сад, особливі історії та оформлення у виконанні Романи Романишин та Андрія Лесіва (Творча майстерня Аґрафка) – захоплюють читачів і читачок, слухачів і розглядачів від 2 до 102 років. Художники розкажуть скільки часу працюють над ідеями, що в авторських проєктах найскладніше, і що ховається поміж словами і малюнками?

Андріана Чуніс  художниця, предметна і графічна дизайнерка. Спеціалізується на візуальній естетиці брендів, створює ілюстрації для дизайну або реклами: упаковок, брошур, веб-банерів, листівок, футболок тощо. Створювала обкладинки до книг Оксани Луцишиної «Вірші Феліцити», Євгенії Кузнєцової «Спитайте Мієчку», трилогї Зої Заґґ «Дівчина Онлайн» та інших.

Олександр Шатохін  художник-ілюстратор із Сум. Перша ілюстрація опублікована у журналі «Пізнайко». Співпрацював із видавництвами «Крокус», «Nebo BookLab Publishing», «Фонтан казок», «Маmino». Автор двох книжок-картинок «Чи легко жити циклопам?» і «Найщасливіше Левеня», що нещодавно вийшла у «Видавництві Старого Лева».

Катерина Сад  художниця, ілюстраторка. Влітку 2018 року створила свою першу книгу-картинку «Ідея на мільй000000н». Працює над ілюстраціями, поєднуючи станкову графіку та графічний планшет. Оформила ряд книжок, серед них «Розарій» Анни Малігон, «Розплєси» Ярини Сенчишин, «Заврик і молодший брат» Мирослава Лаюка.

Творча майстерня «Аґрафка» – творчий та сімейний тандем художників Романи Романишин та Андрія Лесіва. Одні з найбільш популярних українських ілюстраторів за кордоном. Книга «Зірки і макові зернята» отримала відзнаку Міжнародного дитячого книжкового ярмарку в Болоньї. Книга «Війна, що змінила Рондо» отримала відзнаку журі Міжнародного дитячого книжкового ярмарку в Болоньї та увійшла до каталогу «Білі круки». Обкладинка «Аґрафки» до книжки «Джордж і таємний ключ до Всесвіту» Люсі та Стівена Гокінґів увійшла до довгого списку призерів «The Global Illustration Award» на Франкфуртському книжковому ярмарку. У 2017 році їхні книжка-картинка «Голосно, тихо, пошепки» та абетка-енциклопедія «Франко від А до Я», удостоїлися нагороди BIB PLAQUE від Бієнале Ілюстрації у Братиславі. У 2018 році Романа та Андрій стали переможцями «Bologna Ragazzi Award 2018» у номінації «Non Fiction» за книги «Голосно, тихо, пошепки» та «Я так бачу». У 2020 році видання «Голосно, тихо, пошепки» увійшло до 50 найкращих ілюстрованих книжок 2020 року у Японії, а книга «Оптика Бога», проілюстрована Романою та Андрієм виграла золото на «European Design Awards». 



0 коментарів

Залишити коментар

avatar