23 Квітня 2024, 19:19 | Реєстрація | Вхід
/ Про хімію та космос: Юля Смаль, Кирило Безкоровайний - 17 Лютого 2022

Про хімію та космос: Юля Смаль, Кирило Безкоровайний

Категорія: «Події»
Дата: 17 Лютого 2022 (Четвер)
Час: 20:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Facebook
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 314


Запрошуємо юних слухачів та їхніх батьків на цікаву розмову про науку та книги! Як, розповідаючи про дружбу, можна розказати читачам про космос, а про винайдення динаміту розповісти мегацікаво та майже без жодної формули? Будемо дізнаватись у наших гостей, які вміють писати просто про складне та цікаво про дуже наукові речі – Юлі Смаль, авторки книг «Лесеві історії» та «Вибухова історія людства», й Кирила Безкоровайного, співзасновника українського науково-популярного медіа «Куншт» та автора книги «Моя подруга з темної матерії». Чекаємо вас 17 лютого 19:00 на фейсбук-сторінці Старого Лева https://www.facebook.com/starlev.

«Моя подруга з темної матерії»: Чи знаєте ви, як народжуються зірки і з чого складається темна матерія, яку досі вважають однією з найбільших таємниць у Всесвіті? Ці запитання варті дискусії, якщо ти з родини астрофізиків, як наш головний герой, а ще маєш вдома справжнісінький телескоп. І тоді зовсім не складно уявити, що твоя кімната — відкритий космос. Але ти в ній не один, бо раптом нізвідки з’являється дивовижна дівчина, яка запевняє, що вона… з темної матерії. На вас чекають цікаві подорожі, а ще історія про міцну дружбу, яка надихає і мотивує до нових наукових відкриттів. 

«Вибухова історія людства»: Коли люди навчилися використовувати вогонь, це змінило їхнє життя. Згодом вони винайшли порох, грецький вогонь, вибухівку і вогнепальну зброю. Зброярі експериментували, алхіміки та хіміки поєднували різні елементи й отримували несподівані реакції та вибухові суміші. А нині ми маємо бойові отруйні речовини і ядерну зброю, вічне джерело енергії, яке водночас може спричинити техногенні катастрофи і радіаційне зараження. Що буде далі – залежить від нас. Хочеш пройти шлях від винайдення пороху і грецького вогню до динаміту і ядерних бомб – гортай цю книжку. Буде захопливо, бо це справді вибухова історія! 



0 коментарів

Залишити коментар

avatar