23 Квітня 2024, 13:21 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація книжки Жанни Слоньовської «Острів» - 26 Січня 2021

Презентація книжки Жанни Слоньовської «Острів»

Категорія: «Події»
Дата: 26 Січня 2021 (Вівторок)
Час: 19:30
Вартість: Безкоштовно
Місто: Онлайн
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 447


26 січня о 18:30 запрошуємо завітати на facebook-сторінку Старого Лева, а перед тим заварити запашного чаю і закутатися у плед, бо на вас чекатиме прохолода північніх островів і запізнілих почуттів. Саме в цей час відбудеться презентація роману Жанни Слоньовської «Острів» за участі авторки, а також перекладачки Катерини Міхаліциної

Новий роман польської письменниці українського походження про життя в літературі й літературу в житті, про тихі сподівання, кризи і шлях до себе. Номінований на літературну премію Центральної Європи «Анґелус». Українською мовою перекладено Вікторією Андрєєвою-Паненко і Катериною Міхаліциною. Художнє оформлення – Оксани Йориш.

У книжці Жанни Слоньовської розгортається історія між зрілою жінкою, «екваліптовою дівчинкою» і сорокарічним письменником, які зустрічаються на літературній резиденції і поміж мовчання, промахів і недомовок вчаться дослухатися до себе й один одного. Персонажам непросто наважитися на любов, «вийти з берегів» і піддатися течії. Північна печаль, особлива «острівна» атмосфера, робочі будні і розхристані емоції героїв занурюють читачів і читачок у текст, де трошки холодно і дуже цікаво, що ж буде далі?

Запрошуємо поспілкуватися з письменницею на онлайн-презентації, адже кордони, карантин і погода не стануть на заваді добрій розмові. До зустрічі!

Жанна Слоньовська — польська письменниця, журналістка і перекладачка. Народилася у Львові. Навчалася в Українській академії друкарства. Переїхала в Польщу, де розпочала кар’єру письменниці. Її дебютна книжка «Дім з вітражем» про Львів та чотири покоління жінок відзначена в конкурсі за кращий роман польського видавництва «Znak». Живе та працює у Кракові.



0 коментарів

Залишити коментар

avatar